Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Werken én leren in de zorg? Meld je dan nu aan voor een BBL-traject bij de Amarant Groep

Aangeboden door Amarant Groep 20 september 2018

Heb jij ervaring in een andere branche en speel je weleens met het idee om over te stappen naar de zorg? Of ben je van plan een nieuwe stap te zetten binnen jouw zorg-carrière? Dan is werken én leren misschien wel de ideale combinatie voor jou!

De Amarant Groep biedt twee keer per jaar een BBL-traject aan voor diverse zorgopleidingen op MBO niveau. Als BBL-leerling van de Amarant Groep word je opgeleid tot een professional op het gebied van zorg en welzijn binnen de gehandicaptenzorg. Tijdens dit traject word je natuurlijk begeleid door deskundige collega’s. Het theoretische gedeelte van je opleiding wordt verzorgd door een opleidingsinstituut waar je één dag in de week naar toe gaat.

Van huishoudelijk medewerker naar begeleider

De Amarant Groep ondersteunt, verzorgt en behandelt mensen met een beperking in iedere levensfase. Omdat het een grote organisatie is, liggen er ontelbaar veel mogelijkheden voor medewerkers. Een goed voorbeeld hiervan is Renate. Zij is 34 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Ze volgt de combinatie opleiding VZ IG/MZ en is werkzaam binnen de divisie Specialistische Zorg. Ze kwam bij Amarant Groep binnen als Huishoudelijk Medewerker B, maar wilde meer kunnen betekenen voor de cliënten. Na een paar jaar begon het toch steeds meer te kriebelen. “Mijn toenmalige manager zag ook dat ik meer in mijn mars had en heeft mij erg enthousiast gemaakt over het BBL-traject.”

Amarant Groep
Foto: Amarant Groep

Van mode naar de zorg

Ook als je niet uit de zorg komt zijn er volop mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld Merle. Zij is 23 jaar en wilde graag aan de slag als Persoonlijk Begeleider. Met haar mode diploma kon zij helaas niet direct solliciteren op een functie binnen de zorg. Door een BBL-traject te volgen, lukte dit wel. Ze zit inmiddels in het tweede jaar van haar opleiding en heeft al op diverse voorzieningen gewerkt binnen de divisie Specialistische Zorg. “Binnen de Amarant Groep is het mogelijk om als leerling op verschillende voorzieningen aan de slag te gaan. Dit is ideaal, omdat je zo een heel goed beeld krijgt van wat de gehandicaptenzorg inhoudt.”

What’s in it for you?

Als BBL-leerling krijg je een contract van 30,4 of 21,7 uur per week. Hierin is ook een deel van je lestijd opgenomen. Dus ook als je liever parttime aan de slag gaat zijn er mogelijkheden. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat de opleidingskosten (collegegeld, boekengeld) door de Amarant Groep worden betaald. Natuurlijk investeren we niet zomaar in een opleiding. Na diplomering ontvang je ook een contract voor onbepaalde tijd voor (minimaal) 24 uur per week.

Heb je interesse?

Ben je enthousiast geworden en ben je klaar voor een volgende stap? Bekijk dan snel de volledige vacature via onderstaande link. En vergeet niet onderstaande tips van Renate en Merle mee te nemen. Dan komt het solliciteren zeker goed!

  • Schrijf een goede motivatiebrief. Bedenk van te voren dan ook waarom je graag als leerling aan de slag wil gaan binnen de Amarant Groep en zet dat op papier! Vraag feedback op je eerste versie aan je omgeving of aan Amarant Groep Werkt, het werving- en selectiebureau van de Amarant Groep via [email protected].
  • Word je uitgenodigd voor de selectiedag? Wees jezelf en kom natuurlijk op tijd!

Bekijk hier de vacature:

Amarant Groep
Topper

BBL Leerling

Amarant Groep
Parttime - Geplaatst op 20 sep 2018
de amarant groep

Een droombaan in de zorg? Hier móet je zijn

Werk waarbij je mensen helpt hun mogelijkheden te benutten, ideeën mag aandragen én jezelf kunt blij...

Meer over Amarant Groep ontdekken?

Amarant Groep zorg

GeopendHele dag

Bredaseweg 412, Tilburg

Bekijk meer:zorg

adv.