Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Margaret helpt vanuit huis: ‘Diagnose is lastig zonder zien, voelen en ruiken’

Een hoop ondernemers zitten op dit moment in onzekerheid. Veel horeca is dicht, evenementen kunnen voorlopig niet doorgaan en contactberoepen zijn grotendeels verboden. Margaret van Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde heeft zo’n beroep.

De scheidslijn tussen verboden en toegestaan is dun bij bijvoorbeeld tandartsen, fysio’s en chiropractors. Een doorverwijzing van de dokter is nodig om in aanmerking te komen voor een afspraak. Voor Margaret betekent dat dus dat het werken in de praktijk op het moment stilstaat. “Helaas”, zegt ze. Toch probeert ze haar patiëntenbestand zo goed mogelijk te helpen: “Het is een gratis service van mij.”

Creatief

En dus is het op zoek naar creatieve mogelijkheden. Want de patiënten van Surya, hebben wel degelijk begeleiding nodig. “Ik heb een patiënt die alcoholist is. Het ging hartstikke goed met hem, maar ik heb hem nu al drie weken niet kunnen behandelen. Acupunctuur kan niet genezen, maar het kan je psychisch helpen dat je sterker in je schoenen staat. Nu iedereen het moeilijk heeft, grijpen mensen makkelijk terug naar iets wat volgens hen ontspanning is. Je gaat dan denken dat alcohol – of wat dan ook – je er doorheen sleept”, legt Margaret uit.

Tekst loopt door onder de foto.

behandelmethodes pijn
Masseren is er momenteel even niet bij voor Margaret. Foto: Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde

Diagnose

Ze probeert haar patiënten die hulp nodig hebben bij te staan op andere manieren, maar dat is niet makkelijk. “In de Chinese geneeskunde is alles diagnose: je moet voelen, de stem horen, het gezicht zien en je kunt zelfs veel met lichaamsgeuren. Met bijvoorbeeld videobellen kun je lang niet alles vaststellen. Je mist dus een hoop waardevolle informatie waardoor het lastig is om een goede diagnose vast te stellen.”

Manieren

“Wat ik wel kan doen, is standaardkruiden die iedereen in huis heeft aanraden. Ook acupressuur is iets wat ik in grote lijnen kan uitleggen over de telefoon. Ik vertel dan waar je moet drukken en ook hoe. En hoelang natuurlijk. Het belangrijkste is dat je niet over de pijngrens gaat.” Ook denkt Margaret naar over manieren waarop ze meerdere mensen kan aanspreken. “Misschien moet ik eens een filmpje maken en wat meer op Facebook zetten.”

Lees ook:

surya praktijk

Margaret: ‘Ik heb de liefde niet alleen gevonden in mijn man, maar ook in mijn beroep!’

Margaret Szklarek (54) kwam dertig  jaar geleden naar Nederland en sinds 1998 woont ze in Tilburg. I...
abdominale acupunctuur

Redacteur Thijs kreeg een hoop naalden in zijn buik: wat daarna gebeurde, raad je nooit…

We kennen het allemaal: pijn die al weken, maanden en misschien wel jaren duurt en maar niet weggaat...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde. Meer over Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde ontdekken?

Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde

acupunctuur

Geopend08:00 - 20:00

Wandelboslaan 30, Tilburg

Bekijk meer:acupunctuur

adv.