Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zou het? Brabant wil Eurovisie Songfestival 2020 organiseren

Door Rowie van der Vliet 20 mei 2019

Feest, confetti en bier! Topper Duncan Laurence (ofwel Duncan de Moor) is de winnaar het Eurovisie Songfestival. Na 44 jaar zet hij Nederland én Tilburg weer op de kaart bij dit megafeest. Reden genoeg om dit grote, jaarlijkse spektakel naar onze provincie te lokken!

Duncan is vorig jaar afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg, waar hij ook lang heeft gewoond. Politieke partijen van Tilburg melden dat zijn nummer ‘Arcade‘ dan ook verwijst naar de Tilburgse kermis. Interessant! Daarom is nu aan het provinciebestuur van het prachtige Brabant gevraagd om een songfestival te starten, zo lezen we in Brabants Dagblad.

De ideale locatie

Momenteel spreken de partijen niks uit over de precieze locatie in Brabant waar het Songfestival plaats moet vinden. Als wij een duit in het zakje mogen doen: waarom niet in Poppodium 013? Gooi alle acts op de Main Stage en tover een andere zaal om tot green room. Met de muzikale achtergrond van een stad als Tilburg is het plaatje compleet. Hoe mooi zou het zijn als het songfestival in 2020 wordt gehouden in de stad waar Duncan Laurence zijn muzikale talent kon ontpoppen?

Huldiging in Tilburg?

Volgens de gemeente is Tilburg geen realistische plek om het songfestival te houden, zo meldt Brabants Dagblad. Wel wil Gemeente Tilburg Duncan zo snel mogelijk huldigen. Daarvoor is contact gezocht met de zanger en zijn management. Nu maar duimen dat Duncan Laurence het ook tof lijkt!

Lees ook:

JAAAAA! Duncan Laurence wint het songfestival

Toeters, slingers, confetti, campagne en de hele mikmak: wat zijn we trots op Duncan Laurence. De za...
arcade

Hit or shit? Dit vindt Nederland van het nummer van Duncan Laurence

Het hoge woord is eruit: Duncan Laurence gaat met Arcade naar het songfestival in Israël. De Tilburg...

adv.