Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zonde! Tarte Tatin sluit al heel snel

Door Rowie van der Vliet 19 juli 2019

Een café met een menukaart vol taarten? Yes, please! Tarte Tatin was hét adres voor taartenliefhebbers, maar helaas komt er een einde aan het avontuur van eigenaresse Joanneke Wieringa. 

Joanneke maakt het vervelende nieuws bekend op Facebook. We lezen dat Tarte Tatin al heel snel dichtgaat. Het taartencafé is zaterdag 20 juli voor het laatst open. Na de vakantie zien we de zaak niet meer terug. Zo zonde!

Smaakbommetjes

De taartjes van Tarte Tatin waren echt smaakbommetjes. Joanneke begon vanaf nul. Ze besloot als hobby een opleiding brood en banket te volgen in België. Eind 2014 zei ze vaarwel tegen haar oude baan en een jaartje later was daar een eigen ruimte om te bakken. Al snel leverde ze taartjes aan het museumcafé van De Pont en andere horeca in Tilburg. In 2017 zette ze de stap om een eigen taartenwinkel te beginnen. “Ik wilde het gevoel van een donker jazzcafeetje maar dan voor koffie en gebak”, aldus Joanneke.

Wennen aan Tarte Tatin

Tijdens een interview in december 2018 gaf de taartenbakker toe dat mensen moesten wennen aan het concept. “Je hebt in Nederland sowieso niet zoveel patisserieën waar je ook iets kunt drinken. Mensen vragen vaak: kunnen we hier ook lunchen en ontbijten? Eigenlijk niet. Je kent het wel uit het buitenland van de ouderwetse tea rooms en salon de tea. Het is verwelkomen en verwennen. Het is de kunst om daaraan vast te houden. Je kunt op zoveel plekken lunchen in de stad.”

Maken het verschil in Tilburg

Na de bekendmaking van het slechte nieuws regent het reacties op de Facebookpagina van Tarte Tatin. De kwaliteit en sfeer wordt door Tilburgers uniek voor de stad genoemd. Klanten zijn duidelijk: bedrijfjes als deze maken het verschil in Tilburg. Tarte Tatin behaalde in mei 2019 nog de tweede plek van ons lijstje met de lekkerste taarten in de stad. Nadia kon toen goed uitleggen waarom: “Bergen liefde gaan in het maken van de producten, zowel in het gebak als het maken van alle koffiesoorten.”

We hebben nagevraagd of Tarte Tatin wel taarten op bestelling blijft maken en wachten op antwoord.

Lieve klanten,Aanstaande zaterdag zijn we voor het laatst open; na onze vakantie (bouwvak periode) gaan wij niet meer…

Posted by Tarte Tatin on Tuesday, 16 July 2019

Lees ook:

Tarte Tatin

Joanneke van Tarte Tatin: ‘Ik ben echt vanaf nul begonnen’

Joanneke Wieringa van Tarte Tatin heeft het er maar druk mee. Op een werkdag maakt ze soms wel twint...
Tarte Tatin

Joanneke van Tarte Tatin: ‘De taart is zoet, maar niet bijtend zoet’

Met liefde bakt Joanneke op één dag zo'n twintig taarten voor haar patisserie Tarte Tatin. Eén van h...

11 x hier haal je de lekkerste taarten van Tilburg volgens jullie

Slingers, confetti en drank! Allemaal leuk en aardig, maar een verjaardag, bruiloft of ander groot f...

adv.