Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zonde! De Tilburg Ten Miles gaat in 2020 niet door (en dit is de nieuwe datum)

Door Rowie van der Vliet 29 juni 2020

Het is niet realistisch om de CZ Tilburg Ten Miles 2020 op een feestelijke en veilige manier te laten verlopen, zo vindt de organisatie van het grootste loopevenement van Midden-Brabant. Daarom gaat de editie van 5 en 6 september 2020 niet door. Wel is er een nieuwe datum.

De Tilburg Ten Miles is volgend jaar weer terug, zoals we gewend zijn in het eerste weekend van september. “We maken dit jaar met pijn in ons hart een pas op de plaats,” zegt Henk van Doremalen, directeur van de organisatie. “Natuurlijk is dat buitengewoon jammer, maar de deelnemers en de stad Tilburg verdienen een volwaardige ‘Ten Miles’, sfeerrijk en onder omstandigheden die de volksgezondheid niet in gevaar kunnen brengen. Het is in deze fase van de coronacrisis een logische beslissing, die is genomen na overleg met onder meer de gemeente en titelsponsor CZ.”

Startbewijs Tilburg Ten Miles 2020 nog geldig?

De hardloop gaat niet door in september of later dit jaar omdat de anderhalve meterregel van kracht blijft. Bovendien voelt de organisatie zich verantwoordelijk voor de gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen. Wie een startbewijs voor dit jaar heeft gekocht, kan deze volgend jaar ook gebruiken. Als het goed is hebben deelnemers allemaal een mailtje gehad.

CZ Tilburg Ten Miles Challenge

Er is een klein beetje goed nieuws voor de lopers: ze kunnen in hun eigen tijd meedoen met de allereerste virtuele editie van de Tilburg Ten Miles. Van 3 tot en met 9 september kies je zelf een parcours, tijdstip en tempo. Je kunt twee, vijf of tien kilometer lopen. Ook is het mogelijk om de Tilburg Ten Miles Challenge op het moeilijkste niveau te voltooien door 10 Engelse mijl (16,1 kilometer) te lopen. Je krijgt een virtuele medaille die je overal op social media kunt delen. Aanmelden doe je hier.

Lees ook:

De Vierdaagse lopen rond Tilburg: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...
Tilburg Ten Miles 2019

Ready, set, go! Dit zijn de mooiste foto’s van Tilburg Ten Miles 2019

De gezelligste en grootste trimtocht en hardloopwedstrijd van Tilburg vond op 31 augustus en 1 septe...

Lekker naar buiten: 7 x de mooiste wandelingen door Brabant

Wandelen is helemaal hot! Naast dat het goed is voor je gezondheid, kun je door een tocht met de ben...

adv.