Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo veilig is het zwemwater in en rond Tilburg

Door Rowie van der Vliet 1 juli 2020

Zin om eens in een natuurwater te zwemmen? In en rond Tilburg zijn er genoeg officiële zwemgelegenheden. Maar is het daar veilig genoeg om te zwemmen? Wat is de kwaliteit van het zwemwater in onze regio?

Er is een website, zwemwater.nl, en daar kun je per (officieel) natuurbad zien hoe het gesteld is met de kwaliteit van het zwemwater. Op het kaartje zie je dat je prima een duik kunt nemen bij Rauwbraken, de Oostplas in Goirle, Het Baksche Ven in Oisterwijk, Het Blauwe Meer in Loon op Zand en Beekse Bergen Zone 2. Handig om van tevoren uit te zoeken! Bij een andere plas in Beekse Bergen is echter een waarschuwing afgegeven door een ‘onveilige situatie’.

Verkoeling zoeken bij ander zwemwater?

Op het kaartje vind je alleen officiële zwemlocaties. Daarvan mag je wel uitgaan dat het water van uitstekende kwaliteit is als er geen waarschuwingen bij staan. Er is veel meer water in de stad dan dat je op het kaartje ziet. Let op: daar mag je meestal niet officieel zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan de Piushaven. Je kunt daarom voor de zekerheid de gegevens van Waterschap De Dommel checken. Hier vind je een kaart met plekken waar blauwalg is gevonden. In Tilburg is onder andere dit zo bij de vijver aan de Vijverlaan, in de buurt van Station Tilburg Universiteit. Er is ook een kaart voor botulisme. Dat is onder andere gespot bij de Kommerstraat in Moerenburg.

Lees ook:

Zwemmen in het Spoorpark

Zwemmen in de vijver van het Spoorpark: mag dat nu wel of niet?

Veel Tilburgers keken begin van de week even raar op in het Spoorpark: mensen die zwommen in de vijv...
zwembad Piushaven

Yes please! Deze zomer komt er misschien een zwembad in de Piushaven [video]

Zwemmen in de Piushaven werd vroeger altijd gedoogd, maar nu mag het écht niet meer. Swim to Fight C...
johan molenschot1

Johan wil een openluchtzwembad in Tilburg: ‘Ik ben niet de enige die het mist’

Even op de fiets naar het zwembad is in Tilburg makkelijker gezegd dan gedaan. Als het aan Johan lig...

adv.