Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

YES! De toiletten op het station zijn weer open

Door Maartje Cooijman 26 juli 2018

Geen samengeknepen billen, paniekdansjes en natte broeken meer. We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar het moment is eindelijk daar. De toiletten op Tilburg Centraal Station zijn weer geopend.

Vertraging

Vanwege de verbouwing aan het station werden de toiletten in 2014 gesloten. De verwachting was dat de reizigers ongeveer twee jaar zonder moesten. In de tussentijd konden ze hun behoeften doen op de wc van restaurant Breexz. Het plan verliep echter anders. Niet alleen het karakteristieke ‘kroepoekdak’ zorgde voor problemen, op de locatie waar de toiletten moesten zat er teveel ijzer in het beton.

Rijksmonument

De vertraging tijdens de verbouwing komt niet alleen door de onverwachte omstandigheden, maar ook doordat het station is uitgeroepen tot Rijksmonument. Hierdoor moeten bepaalde elementen van het gebouw behouden blijven, waaronder het dak. Dat is echter zo ontworpen dat er amper speelruimte is. Een, twee, drie verbouwen zat er dus niet zomaar in.

Door de tegenslagen moest het toilet verhuizen naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk is dat de plek tussen de Döner Company en Smullers geworden.

Uitbreiding

Het toiletgedeelte is uitgebreider dan voorheen. Met drie damestoiletten, twee toiletten voor minder validen, twee herentoiletten en drie urinoirs hoef je voortaan niet zolang te wachten. Beheerder Sanifair zorgt ervoor dat het brandschoon blijft. Plassen kost zeventig cent, maar betalen kan nu met je pinpas. Luxe!

Bron: Brabants Dagblad

Lees ook:

poepen

MAG DAT: poepen in de bosjes?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Openbaar Toilet

Hoge nood? Jammer dan! Zo weinig publieke toiletten zijn er in Tilburg

Als je moet dan moet je... maar in Tilburg kan dat niet altijd tijdens openbare evenementen. Het is ...
woonboot

Binnenkijken op de woonboot van Caroline en John: ‘Er staan weleens mensen aan de kant te plassen’

In de Piushaven liggen verschillende oude schepen. Wist je al dat er een hoop daarvan bewoond zijn? ...

Meer over

Nieuws

adv.