Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaat het Burgemeester Stekelenburgplein eruit zien

Door Rowie van der Vliet 24 november 2017

Groen in de Spoorzone? Dat vinden we nu vooral in de fijne ietwat verborgen binnentuin met zijn grote boom en gezellige lampjes. Daar gaat verandering in komen met de make-over van het Burgemeester Stekelenburgplein!

Een impressie van de toekomstige look laat namelijk zien dat er veel bloemen en bomen komen. Zeg maar gerust een hele bloemenzee. Wat we daarachter zien maakt ons ook blij: de fietsenstalling blijft redelijk op dezelfde plek staan. Zorg er wel even voor dat je netjes via de Willem II Passage fietst wanneer je naar het centrum rijdt. Zo weet je zeker dat je geen boete krijgt.

Nieuwe gebouwen

Kijk je naar de foto en denk je: hé, waar is de LocHal gebleven? Kijk maar eens goed, want die staat er nog. Alleen zien we op de foto nog twee nieuwe gebouwen. De langste is een nieuwe woontoren, de andere toekomstige kantoorruimte Plan-T.

LocHal 2.0

Ook de LocHal, waar vroeger werd gewerkt aan treinstellen, krijgt een flinke metamorfose. Bouwmannen zijn druk bezig om de ruimte gereed te maken voor de bibliotheek, Seats2Meet en het BKKC. Waar de twee nieuwe gebouwen nog even op zich laten wachten, zal de LocHal 2.0 in juni of juli 2018 klaar zijn.

Foto: SDK VASTGOED
Foto: SDK VASTGOED
Foto: SDK VASTGOED

adv.