Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Willem II Passage genomineerd voor de Dutch Design Awards

Door Rowie van der Vliet 17 oktober 2017

Grote kans dat je er regelmatig doorheen fietst: de Willem II Passage. We zijn superblij dat de doorgang is aangelegd. Daarin zijn we niet de enige: ook de jury van de Dutch Design Awards is in hun nopjes. Hoe gaaf?! Door te stemmen voor de passage kunnen we Tilburg aan de toonaangevende designprijs helpen.

Weet je nog dat we helemaal moesten omrijden via het NS-plein om van de binnenstad naar de Spoorzone te komen? Het is bijna niet meer voor te stellen. De Willem II Passage verbindt de oude NS-werkplaats met de binnenstad. De doorgang werd ontwikkeld in opdracht van de gemeente Tilburg door CIVIC architects. Zij werkten samen met Van Tetterode Glass Studio, Philips Lighting, LUSTlab en Bright aan de genomineerde passage.

Intensiteit

Is het jou al eens opgevallen dat de ingebouwde led-lampen verschillen van intensiteit? Dat klopt helemaal, want de kleur en felheid reageren op het tijdstip van de dag, de weersomstandigheden en beweging van passanten.

Willem II Passage
Overdag staan de kleuren op standje pastel Foto: indebuurt

Blijvende indruk

Niet alleen dit slimme algoritme gooit hoge ogen bij de selectiecommissie van de Dutch Design Awards. “Dit project verbindt op een mooie manier twee losse buurten met elkaar. Er wordt in de praktijk veel gebruik van gemaakt, mensen lijken zich prettig te voelen bij de nieuw gecreëerde omgeving en beide kanten van de passage worden levendiger. De architectuur laat een blijvende indruk achter en is gemaakt om over dertig jaar nog net zo interessant te zijn als vlak na oplevering; een vorm van duurzaamheid die de commissie waardeert”, beargumenteert de commissie.

Stemmen

De uitreiking van de Dutch Design Awards vindt plaats op 28 oktober in De Effenaar in Eindhoven. Tot die tijd kunnen we hier nog stemmen door op de website een tweet te versturen of de Facebookpagina via de website te liken. De Willem II Passage is genomineerd in de categorie Habitat.

adv.