Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bah! Zoveel muggen verwachten we de komende dagen in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 30 juni 2019

Buienradar ken je: de website waarop je vlak voor je de deur uitgaat even checkt of er regenwolken op weg zijn. Superhandig! Het kriebelende zusje van Buienradar is Muggenradar, waarop je precies ziet hoe het in Nederland én dus Tilburg gesteld is met verwachte muggen.

Buienrader liet een onderzoek uitvoeren naar muggenoverlast in ons land: Het Grote Muggen Onderzzzoek. Ook bepaalde Buienradar de muggenverwachting, welke afhankelijk is van het weer. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag.

Meeste overlast tijdens de schemering

Buienradar bepaalt voor de Muggenradar meerdere keren per dag de actuele muggenverwachting. Dit kan in de loop van de dag gewoon veranderen, dus hierdoor ben je altijd up-to-date over de laatste status. De meeste overlast van muggen? Dat is tijdens de schemering. Niet ideaal als je een avondwandelingetje gaat maken.

Muggenverwachting in Breda

Muggenradar gebruikt een schaal van 1 tot en met 10, waarbij 1 staat voor totaal géén muggenactiviteit. 10 staat dan voor zeer actieve muggen. Genoeg gekletst, wat staat ons te wachten in Tilburg? Een muggenverwachting van continu 7 of 8. Oei! Dat betekent dat we de komende dagen goed mogen smeren en spuiten met anti-muggenspray. Haal die citronella of ander muggenwerend spul maar in huis!

Zoals gezegd: de radar verandert ieder moment, dus houdt het in de gaten. Misschien dat de muggenactiviteit nog afneemt de komende dagen. Wij hopen het in ieder geval!

Niet alleen bulten van muggen

Heb je al dagenlang last van muggenbulten en krijg je er steeds meer plekjes bij zonder dat je opnieuw gestoken bent? Misschien ben je dan wel het slachtoffer van de processierups.

Lees ook:

eikenprocessierups

6 x antwoorden op belangrijke vragen over de eikenprocessierups in Tilburg

Je hebt vast wel meegekregen dat dit seizoen de overlast van de eikenprocessierups enorm is. Hier le...
processierups

Jeuk en bultjes door de processierups? Zo kom je er vanaf

Ben jij ook 'gepakt' door de processierups? Heel vervelend! De beestjes hebben brandharen en als jij...
warme weer

Dit zijn de do’s en don’ts tijdens het warme weer in Tilburg

Het is heerlijk weer in Tilburg. Sterker nog: er is een hittegolf op komst! Tijdens deze hete zomer ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.