Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie staat voor de deur: dit is de weersverwachting voor juli

Door Carin van der Meij 2 juli 2020

Juli; de eerste maand van de zomervakantie. Sommige Tilburgers durven het aan om de grens over te gaan, maar er zijn ook genoeg mensen die kiezen voor een vakantie in eigen land en misschien zelfs eigen stad. Het weer is dan essentieel: krijgen we een zomerse maand? Wij nemen de weersverwachting voor juli met je door.

De badkleding kan nog even in de kast blijven. Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden verwacht voor de eerste weken van juli gematigd Hollands weer.

Weer in juli

“We beginnen de maand met wisselvallig weer. Het is niet slecht, maar we krijgen geen zomerse dagen zoals we van afgelopen weken gewend zijn”, vertelt de weerexpert aan indebuurt. “Het wordt een mix van zon, stapelwolken en buien. De temperatuur blijft tussen de 20-23 graden.”

In de tweede helft van juli worden we letterlijk weer in het zonnetje gezet. Matthijs: “Later in de maand lijkt de temperatuur te stijgen. We gaan dan weer richting de 30 graden of meer.”

Weersverwachting in Tilburg

Voor Tilburgers die in juli op vakantie gaan naar Tuïnesie of Balkonia, zoomen we even in op de weersverwachting voor onze regio. Weeronline voorspelt wat we de komende paar weken kunnen verwachten. In de eerste week zien we dat er waarschijnlijk aardig wat neerslag gaat vallen en dat de temperatuur tussen de 20 en 23 graden blijft. Vanaf woensdag 8 juli gaat de temperatuur weer omhoog en kunnen de zomerjurkjes weer uit de kast worden gehaald!

De weersverwachting voor Tilburg in begin juli 2020. Foto: Weeronline

Meer over

Nieuws Weer

adv.