Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Witte kerst of toch niet? Dit is het weerbericht voor december

Door Noah Godefroy 10 december 2019

Het is bijna the most wonderful time of the year. Kerst! Gezellig samenzijn met je dierbaren. Alleen nu is natuurlijk de vraag: doen we dit in Tilburg onder het genot van mooie sneeuw om ons heen? Check hier het weerbericht voor de maand december!

Eerlijk is eerlijk: het is behoorlijk lastig om nu al een goede weersvoorspelling te doen voor Kerstmis. Weeronline deed het tóch. Uit dat vooruitzicht blijkt dat we een maand met zacht weer krijgen. Het zal minder vaak vriezen en sneeuwen dan gemiddeld. Maar, zo benadrukt Weeronline, dat wil niet zeggen dat het helemaal niet gaat sneeuwen.

Weerbericht december

Volgens de meteorologen is de kans op een witte kerst in Nederland sowieso klein. “Toch is een witte kerst ook in een zachte wintermaand niet onmogelijk. Wanneer de wind precies op het juiste moment kortstondig uit het koude oosten waait, zitten we zo in de vorst. Wanneer er dan ook nog neerslag in aantocht is, stijgt de kans op sneeuw”, aldus de voorspelling.

Schaatsen

Oké, kunnen we dan misschien wel schaatsen rond de feestdagen? Ja, op het Winterparadijs op de Heuvel wel… Schaatsen op natuurijs zal waarschijnlijk niet lukken: de temperatuur ligt hoger dan gemiddeld in december. Weeronline voorspelt zo’n 4,9 graden Celsius in De Bilt. Daarnaast denken de meteorologen dat het meer gaat regenen. Maar, niets is zo onvoorspelbaar als het weer dus wie weet…

 

Tilburg Weer

Lees ook:

All About Flowers

9 x hier in Tilburg koop je een kerstboom

Best wat Tilburgers hebben hun kerstboom al staan, maar misschien moet jij er nog een zien te regele...
la nouvelle auberge

Hier in Tilburg geniet je van een heerlijke kerstbrunch 2019

Kerst staat alweer bijna voor de deur! Weet jij al hoe je de feestdagen doorkomt? Wil je dit jaar me...
nieuwe restaurants tilburg

Hier kun je lekker uit eten met kerst in Tilburg

Sta je uren te stressen in de keuken om een heerlijk diner op tafel te zetten? Of ga je het liefst g...

adv.