Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weersverwachting december: krijgen we sneeuw in Tilburg?

Door Carin van der Meij 2 december 2020

Het is behoorlijk fris in Tilburg. Blijft het zo koud? Dit is de weersverwachting voor december. “Zo koud als de afgelopen dagen zal het voorlopig niet meer zijn“, vertelt Weeronline-meteoroloog Johnny Willemsen. 

Sterker nog, het weer is in de laatste maand van het jaar zachter dan normaal. “De wind zit regelmatig in de zuid- of westhoek. Hierdoor wordt zachte lucht over ons land geblazen”, legt Johnny uit. De temperatuur ligt in december vaak rond de tien graden, met zelfs een uitschieter naar vijftien graden.

Sneeuw in december?

Als we het hebben over de weersverwachting in december in Tilburg willen we natuurlijk nog een ding weten. Gaat het sneeuwen? De kans op een witte kerst is altijd klein, maar de weerexpert schat de kansen voor dit jaar nog kleiner. Ook de rest van de maand kan de slee waarschijnlijk in de schuur blijven. Johnny: “Met een beetje geluk valt er komend weekend wat natte sneeuw. De rest van de maand valt waarschijnlijk geen sneeuw. Het wordt dus geen echte winterpret in december.”

Laatste keer sneeuw in december

De laatste keer dat het in december in Tilburg flink sneeuwde was in 2017. De sleeën werden op 11 december 2017 uit de kast gehaald en er werden sneeuwpoppen gemaakt in de stad. Weet je het nog? Auto’s stonden al uren stil voor de veiligheid. Maar ook de buschauffeurs stapten de bus niet in. Veel te gevaarlijk! Maar liefst 26 strooiwagens reden door de straten.

Eerste sneeuw van de winter

Ook dit jaar heeft het gesneeuwd, maar dat was niet zoveel. Op 26 februari werden we getrakteerd op de eerste vlokken van de winter. We zijn benieuwd of we komend weekend toch een beetje sneeuw krijgen.

Lees ook:

Was te verwachten: geen schaatsbaan op de Heuvel dit jaar

Misschien had je het al aan zien komen, maar de grote overdekte ijsvloer gaat dit jaar niet door. Ti...

Toen schaatsen in Tilburg nog heel normaal was in de winter

De winter is nauwelijks winter te noemen dit jaar. Er worden temperaturen van 14 graden gemeten, er ...

In de zomer in Tilburg, in de winter in Bali: Tilburger Michel leeft zijn droom

Toen Michel van de Logt in 2016 naar Bali vertrok, kwam hij er toch achter dat hij het een en ander ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.