SOS! Kans op storm in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 7 januari 2019

Blijf morgen vooral in bed liggen met Netflix en chocola binnen handbereik (als je niet hoeft te werken dan), want voor het eerst in bijna één jaar tijd kan het tot een officiële storm komen, meldt Weeronline. Zo zit het in Tilburg.

De storm begint op dinsdag vroeg in de ochtend langs de westkust. Denk hierbij aan windstoten rond honderd kilometer per uur, dus houd rekening met overlast in het verkeer, afgewaaide takken en wellicht een handvol ontwortelde bomen. Het weerbeeld is een mix van opklaringen en buien, inclusief hagel en een klap onweer. In de loop van de dag neemt de wind langzaam af.

Minder heftig in onze stad

In Tilburg is het net even wat minder heftig, want de zwaarste windstoten zullen optreden op de Waddeneilanden en in de kustregio’s. Mocht je iemand kennen uit die omgeving: in de kustregio’s en in de gebieden rondom het IJsselmeer is het onverstandig om morgen met aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan. In Tilburg kunnen we windkracht vijf verwachten. Ook zal het flink gaan regenen. Het wordt minimaal zes graden en maximaal negen graden.

weerbeeld storm zwolle
Foto | Weeronline.nl

Na regen komt zonneschijn

Het wordt niet warmer, maar wél droger in Tilburg. Volgens Weerplaza krijgen we meer zon te zien en stijgen de rapportcijfers: woensdag krijgt onze Kruikenstad zelfs een acht van het weerstation! Even van genieten, want volgende week zou het alweer natter worden. Bestaat er ook zoiets als een zonnedans?

Lees ook:

Bloedmaan

Haal je verrekijker van zolder, want de maan zorgt voor driedubbel spektakel

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari trakteert de maan ons op een show vanjewelste, als w...
leijpark

Wauw! 11 x adembenemende foto’s genomen vanuit het Leijpark

Henk de Winter was in 2018 geregeld in het Leijpark te vinden. En niet zomaar: de Tilburger legde ee...

Meer over

Nieuws Weer

adv.