Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pak die verrekijker! Deze week spot je veel vallende sterren in Tilburg

Door Carin van der Meij 27 juli 2020

Als ‘een vallende ster zien’ nog op je bucketlist staat, dan is dit je kans. Komende week zijn vanuit het hele land veel vallende sterren te zien. “Zo’n 23 vallende sterren per uur”, vertelt Weeronline-meteoroloog Rico Schröder.

De meteoren zijn afkomstig van twee zwermen: de Aquariden en de Cassiopeïden.

Beste nacht om te kijken

Voordat je nachten doorhaalt op zoek naar een vallende ster: de weerexpert vertelt ons dat je in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juli de meeste kans hebt om er een of meerdere te spotten. Rico: “Het is die nacht overal in Nederland droog met de meeste opklaringen.” Volgens Rico is er niet een specifiek tijdstip waarop je het beste kunt kijken. “In principe kun je al sterren zien zodra het donker wordt.”

Kijktips

De meteoroloog heeft verder nog een paar handige tips: “Zoek een donkere plek op, waar zo min mogelijk licht is van de stad of de maan. Dan zijn de sterren het beste zichtbaar. Je hoeft niet naar een specifieke richting te kijken. En verder zou ik een jas aantrekken, want het koelt af in de nacht.” Plekken zoals Moerenburg zijn ideaal om sterren te spotten in Tilburg.

Spot komeet Neowise

Het is niet alleen een sterrenfeest, deze week kun je ook komeet Neowise zien. Rico vertelt: “We kunnen de komeet al een tijdje zien. Hij wordt wel steeds zwakker, maar je zou ‘m nog met het blote oog kunnen zien. Met een verrekijker lukt het sowieso.” Voor die komeet moet je richting het westen/noordwesten kijken.

Deel met indebuurt

Ben jij een van die fanatieke Tilburgers die sterren gaat spotten? Deel jouw ervaring, foto’s en video’s met indebuurt via [email protected], Facebook of Instagram.

Lees ook:

spoorpark weersverwachting zomer

Weersverwachting zomer 2020 in Tilburg: dit is de status

Het ziet ernaar uit dat veel Tilburgers dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of het...
Rooftopbar T-Huis

Yes, Tilburg heeft er vanaf nu nóg een rooftopbar bij!

De ingrediënten voor een perfecte zomersfeer? Sushi voor je neus, cocktail of mocktail in je hand en...
Geen auto coronateststraat

Coronateststraat in Tilburg: dit moet je doen als je geen auto hebt

De coronateststraat in Tilburg is inmiddels alweer bijna een maand open. Iedere Tilburger die zich w...

adv.