Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: zonder shirt op het terras zitten?

Door Rowie van der Vliet 15 september 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze keer: mag je zonder shirt op het terras zitten?

Die ontzettende knapperd die je afgelopen weekend zag op de Korte Heuvel had wel wat minder aan mogen trekken, maar over het algemeen loop je misschien nog niet helemaal warm voor ontblote bovenlijven op het terras. Potje voetballen zonder shirt? Prima. Zonnen in een korte broek en een bikinitopje: lekker doen! Maar een man die in zijn Speedo over het Piusplein loopt, terwijl jij een bak nacho’s naar binnen werkt is dan weer nét niet de side dish waar je op zat te wachten.

Wet

Laten we allereerst eens in de wet kijken. Artikel 239 van het wetboek van strafrecht is in dit geval het meest interessant. Dit artikel gaat over schending van de openbare eerbaarheid. Het is verboden om in het openbaar je geslachtsdeel te tonen of om al te expliciete handelingen te verrichten. Maar, je bovenlijf ontbloten is voor een man niet bepaald een expliciete handeling. Van de wet mag het dus, zolang je je broek maar aanhoudt. Ook in de Tilburgse Algemene Plaatselijke Verordening APV staat er niks over geschreven. Betekent dat dan dat je zonder shirt op een terras mag gaan zitten? Nou, nee!

Huisregels

Ieder café mag zelf bepalen of gasten er wel of niet zonder shirt op het terras mogen zitten. Waar sommige kroegen er geen probleem van maken, vinden anderen het echt niet kunnen. Wil je zeker zijn? Laat als man die ontblote borst dan vooral zien in het park of in je eigen tuin, maar niet op het terras.

Lees ook:

warme weer

Dit zijn de do’s en don’ts tijdens het warme weer in Tilburg

Het is heerlijk weer in Tilburg. Sterker nog: er is een hittegolf op komst! Tijdens deze hete zomer ...

Bij deze Tilburgse terrassen krijgt je een instant vakantiegevoel

Een drukke werkdag afsluiten met een drankje in de avondzon? Of komend weekend aan je cocktail slurp...
Focus Foodbar

Eten bij: een volledig vegan restaurant in de binnenstad

Voor de meeste Tilburgers is het de normaalste zaak van de wereld: ergens gaan lunchen en dan de keu...

Meer over

Gemeente Weer

adv.