Krijgen we een witte kerst? Dit is de weersvoorspelling van kerst 2018 in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 13 december 2018

Psst… Het is bijna the most wonderful time of the year: kerst. Gezellig samenzijn met je dierbaren. Alleen nu is natuurlijk de vraag: doen we dit onder het genot van witte sneeuwvlokken om ons heen? 

Weersvoorspelling van kerst in Tilburg

De weersvoorspellingen van AccuWeather laat het verlossende antwoord zien: wij krijgen dit jaar geen witte kerst. Op eerste kerstdag – dinsdag 25 december – wordt het in Tilburg zeven graden en is het deels bewolkt. Waarschijnlijk komen er geen sneeuwvlokken, maar regendruppels uit de lucht vallen. Op tweede kerstdag – woensdag 26 december – is een graad of acht en komt zelfs de zon om het hoekje kijken. Wij horen het al: dat wordt een busje sneeuwspray inslaan.

Sneeuwstorm

Het weer ziet er in december 2018 toch echt heel anders uit dan een jaartje geleden. Weet je het nog? Op 11 december 2017 lag de hele stad plat door een gigagrote sneeuwstorm. De bussen reden niet en er werden in de straten heel wat sneeuwmannen opgebouwd. Zoals het er nu uitziet, kunnen we met kerst geen sneeuwballen rollen, sneeuwmannen maken en sleeën door de straat. Jammer!

Up-to-date

Niets is zo veranderlijk als het weer, dus het kan alle kanten op! Op indebuurt houden we jullie uiteraard up-to-date over de weersvoorspellingen. We geven de hoop op een witte kerst nog niet helemaal op!

Lees ook:

sneeuwvlokken

Precies een jaar geleden: hevige sneeuwval in Tilburg

Voor de komende weken zien we veel regendruppeltjes in de weerapps. Maar wist je dat het op 11 decem...
verrekes koud

6 x zo kan je zien dat het verrekes koud is in Tilburg

Het is ineens verrekes koud, zo vanuit het niets. Wij kruikenzeikers werden allemaal overrompeld en ...

Meer over

Weer

adv.