Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het wordt heet in Tilburg: is er een hittegolf op komst?

Door Rowie van der Vliet 22 juni 2020

Als je nu nóg niet dat stapeltje zomerkleding achteruit je kast hebt gevist, dan is het echt tijd. De zomer begon zondag officieel en dat is ook aan het weer te merken: het wordt namelijk warm in Tilburg! De temperatuur stijgt naar 25 graden en op sommige plekken zelfs naar de 30 graden. Hoe zit dat in Tilburg? Krijgen we een hittegolf?

Tilburgers kunnen hun borst dus natmaken. Dit weekend was het al lekker weer, maar vanaf maandag 22 juni gaat het pas echt los met de zomerse temperaturen, zo zien we op Weeronline.nl. De zon schijnt de hele week en op woensdag en donderdag wordt het zelfs 31 graden. Vrijdag wordt het zelfs nog een graadje warmer. Aan het begin van de week is de kans op neerslag heel laag, namelijk vijf procent. 

Wanneer kun je van een hittegolf spreken?

Het zou dus kunnen dat we in Tilburg met een hittegolf te maken krijgen. Hoe zit dat ook al weer? Er is sprake van een hittegolf als het minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. Nou, volgens de weersvoorspellingen krijgen we dus een hittegolf aangezien het woensdag en donderdag 31 graden wordt en vrijdag 32 graden. In 2018 hadden we ook te maken met zo’n hittegolf. Tilburg was op 10 juli 2018 zelfs de warmste stad van Europa! Maar op 26 juli 2018 was het officieel: we hadden na drie jaar weer een hittegolf te pakken.

De warmte te lijf in Tilburg

Tilburg voelt ook in 2020 warm aan. Volgens de gemeente lopen de temperaturen extra op door ons dichtbebouwde centrum. Daarom investeert Gemeente Tilburg in meer groen in de binnenstad. Dat zorgt er ook voor dat we het minder warm hebben.

Wij van indebuurt staan je met alle liefde bij wanneer het zweet op je bovenlip staat. Want waar moet je naartoe in Tilburg om af te koelen? En waar vind je de koelste terrassen? En vergeet niet, ook al mag je weer naar buiten, houd je altijd aan de regels van het RIVM.

Lees ook:

zwembad Piushaven

Yes please! Deze zomer komt er misschien een zwembad in de Piushaven [video]

Zwemmen in de Piushaven werd vroeger altijd gedoogd, maar nu mag het écht niet meer. Swim to Fight C...
Dwaalgebied favoriete steden

15 x mensen in Tilburg die hun zomeroutfit absoluut rocken

Na een rondje Instagram zijn we er maar weer eens van overtuigd: self-confidence is the best outfit....
zomerhit

VIDEO: Is dit de foutste Tilburgse zomerhit ever?

'Weet je wat ik hebben wil? Een mooie nieuwe zonnebril!' We zochten naar wat Tilburgse zomerhitjes e...

Meer over

Nieuws Weer

adv.