Gekker moet ’t niet worden: het wordt weer warm buiten

Door Rowie van der Vliet 5 november 2018

Hoewel het in het weekend af en toe behoorlijk fris was met zelfs nachtvorst, komt er een prachtige, bijna zomerse week aan. Dinsdag 6 november kan de temperatuur zelfs oplopen tot 18 graden. Dat zou een nieuw record betekenen.

Brrr, had jij ook je winterjas aan tijdens het stappen? Het was echt koud dit weekend in Tilburg! Al kan het nog erger, want in het Brabants Volkel is het -2,7 graden Celsius. Nou, pak die zomerjas er maar weer bij. Het wordt morgen een stuk warmer.

Nieuw record

Inmiddels schijnt de zon weer en lijkt het wel lente. Ze geven voor dinsdag 6 november zelfs 18 graden af. Bizar hoog voor november, het lijkt bijna wel zomer! Het kan zijn, dat het dertiende warmte-dagrecord van dit jaar verbroken wordt. Het dagrecord van 6 november staat op 2015 met 17,1 graad.

Blijft zacht

Na dinsdag zakt de temperatuur weer een beetje, maar het blijft zacht. Weeronline voorspelt zeker nog een week van 13 tot 14 graden. Wel met komend weekend regen, dus dat is dan wel weer jammer. Al zeggen we ook geen nee tegen een weekendje knus in een koffiezaakje vertoeven met een kop warme chocomelk. Daar krijgen we toch iets meer een herfstgevoel van dan dit warme weer…

Lees ook:

'S Nachts

11 x de mooiste foto’s van Tilburg in het donker

's Nachts is alles anders. Warme lichten en uitnodigende cafeetjes veranderen de stad dan in één gez...
de ijskoning

Wa jo: het wordt zaterdag 27 graden in Tilburg (en dit kun je doen)

Ehm, 27 graden in oktober!? Jazeker! Aanstaande zaterdag, 13 oktober, wordt een zomerse herfstdag in...
Guus Meeuwis

Guus Meeuwis: ‘Ik wil iets terugdoen voor Tilburg’

"En we blijven bij elkaar door dik en dun, door dun en dik, Tilburg en ik", zingt Guus Meeuwis in he...

Meer over

Nieuws Weer

adv.