Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komt een zomerstorm aan: pas op voor omwaaiende bomen

Door Rowie van der Vliet 25 augustus 2020

Zo zweet je peentjes met 30 graden en zo lijkt het wel herfst. De hittegolf is echt afgelopen en we krijgen deze week te maken met regen en wind. En er komt zelfs een zomerstorm aan met windstoten tussen de 75 en 100 km/uur, aldus Weeronline.

Dinsdag 25 augustus gaat de wind al wat harder waaien en woensdagochtend wordt het hoogtepunt verwacht. Aan zee kan de wind dan een tijdje windkracht 9 zijn, met windstoten tot 100 km/uur. Nu hebben we in Tilburg geen zee, maar wel een strand. Het spreekt voor zich, maar het stadsstrand sluit eventjes door de slechte weersvoorspelling.

Zomerstorm

Blijf als het kan lekker binnen tijdens deze storm, want het kan nog wel eens gevaarlijk worden. Vooral in parken en straten met veel bomen. De bomen staan namelijk vol in blad. Daardoor vangen ze meer wind en kunnen ze makkelijker omwaaien dan in de winter. Wat het risico nog groter maakt, is dat de bomen verzwakt zijn door de extreme droogte de afgelopen jaren. Oppassen voor rondvliegende stammen en takken dus – en kijk ook even drie keer om je heen voordat je je auto parkeert.

Verkeer

Een storm komt nooit uit, maar deze storm heeft een slechte timing. Het hoogtepunt lijkt nu tijdens de ochtendspits te zijn. Ga je de weg op? Houd dan vooral rekening met windvlagen. Daarbij wordt het afgeraden om met een caravan of aanhanger de weg op te gaan.

Lees ook:

Stadsstrand Beachy overvallen door storm: ‘Het is goed naar de getver’

We gingen vorige week op visite bij Tim Frenken, initiatiefnemer van het nieuwe stadsstrand: Beachy....

VIDEO: Overstroomde weg en omgewaaide bomen in Tilburg

De storm richtte veel schade aan in Tilburg, waaronder bij het Westerpark. Meerdere bomen zijn omgew...

Meer over

Weer

adv.