Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de weersverwachting voor september: ‘Ik verwacht periodes met hogere tempraturen’

Door Carin van der Meij 2 september 2020

Wat zou het fijn zijn als we deze maand getrakteerd worden op zonnige dagen. Zijn de weergoden ons goed gezind of barst de herfst los? We nemen de weersverwachting voor september onder de loep. “Het wordt best mooi weer”, voorspelt Weeronline-meteoroloog Yannick Damen.

Het wordt iets warmer en droger ten opzichte van een gemiddelde septembermaand. Dat is in een notendop wat we volgens Yannick kunnen verwachten van het weer de komende dertig dagen.

Weersverwachting in september

“Begin deze maand zal de middagtemperatuur tussen de 19 en 21 graden liggen en aan het einde van de maand tussen de 17 en 19 graden. Het is september, dus de temperaturen nemen wel steeds meer af.” Volgens de weerexpert kunnen we ook een aantal dagen nazomeren. “Ik verwacht periodes met hogere temperaturen, het kan zelfs nog uitschieten naar 25 of misschien wel 30 graden.” Wie zichzelf al met blote armen op het terras ziet zitten, komt de eerste twee weken bedrogen uit. In Tilburg wordt het tot en met 14 september niet meer dan 22 graden.

Minder regen

Yannick verwacht dat je niet elke dag de poncho uit de kast hoeft te trekken. “Natuurlijk krijgen we te maken met buien, maar wel minder dan we gewend zijn in de maand september.” Al zal het wel bewolkt zijn. En de eerste twee weken krijgen we wel een aantal buien als de weersverwachting uitkomt.

Lees ook:

Goedkoper en luxe uit eten: hier in Tilburg kan het tijdens de Nationale Restaurantweek 2020

Soms is het heerlijk om buiten de deur te eten: de lekkerste gerechten worden je voorgeschoteld én j...
Oostwest Cultuurcafé

Hoera! Het nieuwste koffiecafé in de binnenstad is open

Koffie uit Vietnam of Senegal? Je ervaart het bij het nieuwste koffiecafé in de binnenstad: Oostwest...

Karin is trouwambtenaar: ‘Je komt overal in Tilburg’

Karin van Meersbergen is onderdeel van iets heel bijzonders: samen met andere trouwambtenaren van de...

Meer over

Nieuws Weer

adv.