Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: straatrace, auto in brand gestoken en meer

Door Rowie van der Vliet 16 oktober 2017

Zat je zo lekker in het zonnetje te genieten dit weekend dat je het nieuws niet hebt bijgehouden? Geen zorgen, we zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Tokyo Drift? Tilburg Drift!

Straatrace
Foto: ANP Foto

Stappers die zich zaterdagavond op de cityring bevonden, waren ooggetuige van een heuse straatrace. Twee automobilisten gebruikten de Heuvelring en het Piusplein als parcour. Een Tilburger en inwoner van De Meern, allebei 29 jaar, zijn aangehouden door de politie. Ze verklaarden niets af te weten van de straatrace, maar de camerabeelden laten iets heel anders zien. Het beeldmateriaal en hun rijbewijzen zijn nu in het bezit van OM.

91 kilometer per uur

Op de Spoorlaan was er diezelfde nacht nog een bestuurder die zichzelf even Max Verstappen waande. Toen hij een snelheid van 91 kilometer per uur bereikte, is hij aan de kant gezet. Hij kreeg een proces verbaal en een punt op zijn rijbewijs.

Bron: Brabants Dagblad

Auto in brand gestoken

Brand foto
Beeld ter illustratie. Foto: ANP Foto

Hebben we in Tilburg te maken met een pyromaan? Dat is niet te zeggen. Wel komen er steeds meer auto’s en busjes in het nieuws die in vlammen zijn opgegaan. Woensdag ging het om een witte bus in de Fatimastraat, want om de een of andere reden heeft iemand het daar gemunt op deze busjes. Deze zaterdagnacht was echter de eigenaar van een personenauto de klos. Zijn voertuig dat geparkeerd stond aan de Schimmelpenninckstraat is vermoedelijk moedwillig in brand gestoken rond kwart voor één.

Bron: Brabants Dagblad

Busje komt zo… toch?

De rij voor de NS bussen van zaterdagochtend leek net zo groot als een rij ongeduldige concertgangers die voor Poppodium 013 wachten. De Nederlandse Spoorwegen waarschuwde reizigers voor een half uur extra vertraging door de werkzaamheden op meerdere trajecten. Dat liep nogal uit. Mede door lage inzet van snelbussen. Gelukkig heeft de NS zijn lesje geleerd en stonden er deze morgen heel wat meer bussen klaar. Benieuwd hoe de tent waar je kunt wachten er zonder rij uitziet? Kijk dan eens hier.

Bron: Brabants Dagblad

Lekker dagje Efteling

Efteling symbolica
Foto: ANP Foto

Tilburgers hebben dit weekend lekker van het weer genoten. Dat deden ze niet alleen met een dagje zonnebaden op het balkon of een weekend lang terrasjes pakken. De Efteling was ook een populaire bestemming voor Tilburgers en andere Nederlanders. Het bleef niet bij gigantische rijen voor attracties. De parkeerplaats was al snel vol waardoor er in een nabijgelegen weiland werd geparkeerd.

Bron: Brabants Dagblad

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.