Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: vrouw in brand, NS-beveiliger mishandeld en nog veel meer

Door Thijs Dingemans 9 oktober 2017

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Vrouw in brand

ambulance
Foto: ANP

We beginnen met schokkend nieuws in Berkel-Enschot. Een 85-jarige bewoonster van verzorgingstehuis de Torentjeshoef heeft zondagavond in brand gestaan. De vrouw werd door personeel gevonden en is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt ze nu in kritieke toestand. Waardoor ze in brand stond, is nog niet bekend.

Bron: Brabants Dagblad

NS-beveiliger mishandeld

tilburg station
Foto: Indebuurt

Op station Tilburg was het zondagochtend goed raak. Een beveiliger van de NS werd daar rond 7.00 uur mishandeld door een 35-jarige man. De reden? Hij werd weggestuurd omdat-ie voor het station lag te slapen. Toch ging de man daarna ‘gewoon’ op een bankje van het station liggen. Wéér werd hij weggestuurd, waarna hij zonder OV-kaart door de poortjes liep. Toen de beveiliger daar wat van zei, kreeg hij meerdere klappen.

Bron: Brabants Dagblad

Brandende auto’s maken bewoners wakker

brandweer
Foto: ANP

Voor een paar Tilburgers begon het weekend minder fijn. Op een parkeerplaats aan de Geefhuishof stonden twee auto’s in brand en door de knallen schrokken veel bewoners vrijdagnacht rond 1.45 uur wakker. Er ging daarna veel politie langs de deuren om te achterhalen of er sprake was van brandstichting, zag onze collega Dagmar. Ook onderzocht de politie van wie de auto’s waren, want die zouden niet van buurtbewoners zijn geweest. Wat uit het onderzoek is gekomen, is nog onbekend.

Bron: Indebuurt.nl / Brabants Dagblad

Tjeerd is de beste leraar van Nederland

Hebben we dan ook nog leuk nieuws? Ja, zeker! Tjeerd van den Elsen heeft zaterdag de prijs gewonnen voor de Leraar van het Jaar 2017. Tjeerd werkt op basisschool De Vijf Hoeven als leerkracht van groep 6 en won de finale van twee andere docenten. De leraar ontving de prijs omdat hij een radiostudio in de school heeft geplaatst, schrijft het Brabants Dagblad. Die gebruikt De Vijf Hoeven voor talenonderwijs.

Tjeerd, namens het Indebuurt-team: proficiat!

Mysterie

bredaseweg
Foto: Indebuurt

En dan nog dit: wij vroegen ons dit weekend af wat die vreemde lantaarnpaal bij de begraafplaats aan de Bredaseweg doet? We vonden het antwoord! 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.