Weekendnieuws: Tilburgse fietser overleden en Truck Tour Tilburg rijdt door de stad

Door Rowie van der Vliet 15 april 2019

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Fietser overleden

Een fietser werd zaterdagavond aangereden door een bromfietser, zo meldt Brabants Dagblad. Zijn vrouw zag het gebeuren, want ze fietste naast hem. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er was niets meer dat ze konden doen. Het slachtoffer overleed op het Kwekerijpad, de plek van het ongeluk.

18-jarige Tilburger rijdt twee keer te hard

Hart van Brabantlaan
Foto: Google Streetview

Een 18-jarige Tilburger was zaterdagnacht niet zo slim bezig. Hij werd om 1.00 uur aangehouden in de Bisschop Zwijssenstraat, omdat hij 29 kilometer per uur te hard reed. Later flikte hij het nog een keer, aldus Brabants Dagblad. Om 4.25 uur reed hij 39 kilometer per uur te hard op de Hart van Brabantlaan. Voor de jonge Tilburger is het geen goedkope streek. Hij krijgt een boete van zevenhonderd euro en een nieuw onderzoek bij het CBR.

Man thuis gestoken met mes

Mes
Foto: Pixabay

Een man werd maandagochtend gestoken met een mes in zijn eigen huis. Een 34-jarige vrouw is aangehouden, zo meldt Brabants Dagblad. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij wordt behandeld aan zijn verwondingen. Het is niet duidelijk hoe ernstig hij er aan toe is. De politie doet een onderzoek. Agenten lieten wel los dat het waarschijnlijk gaat om een incident in de relationele sfeer.

Truck Tour Tilburg rijdt door Tilburg

Toet toet! Grote kans dat je zondagmiddag veel getoeter hebt gehoord. Er reden namelijk zo’n 270 vrachtwagens door de straten van Tilburg. Dat gebeurde natuurlijk niet zomaar, het was tijd voor de 32ste editie van de Truck Tour Tilburg. Gehandicapten mogen meerijden in vrachtwagens voor een heel gezellig ritje door Tilburg en omstreken.

Roadburn Festival is afgelopen

roadburn festival
Roadburn festivalgangers. Foto: indebuurt

Het is je vast niet ontgaan: Roadburn Festival vond dit weekend plaats in Tilburg. Het muziekfestival voor stonerrock, doom, psychedelica en avant-garde trok ook dit jaar weer muziekfans uit heel de wereld. In 2019 was het ook weer een legendarische editie. Helaas werd de concertzaal in Het Patronaat zondag (voorlopig) voor het laatst gebruikt, aldus Brabants Dagblad.

roadburn festival

FOTO’S: Roadburn Festival is weer bezig en deze mensen hebben we gespot

Heb jij de stoere rockers al gespot in de stad? Je pikt ze er makkelijk tussenuit door de zwarte kle...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.