Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Woning beschoten, drukte in de Spoorzone en meer

Door Thijs Dingemans 12 augustus 2019

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Schietpartij in de Korhoenstraat

De Korhoenstraat werd vrijdagnacht even opgeschrikt door een schietpartij. Een onbekende dader schoot rond 2.00 uur op een woning. De bewoners bleven gelukkig ongedeerd. Waarom juist dit huis de dupe was, is onbekend. Mogelijk gaat het om ‘een waarschuwing’. Politieonderzoek moet uitwijzen waarom er is geschoten.

Lees hier op BD.nl meer over de schietpartij.

Gedoe rond Pater Poels

Tilburg werd dit weekend ook ‘opgeschrikt’ door een vervelend conflict rondom Pater Poels. Zijn familie en de vrijwilligers van voedselbank de Pollepel hebben gedoe met het bestuur van stichting Poels. De ruzie escaleerde afgelopen weekend, meldt Brabants Dagblad. Volgens dochter Hulya zou het bestuur op de stoel van Gerrit Poels willen zitten.

Bumperkluiven

Bumperkluiven 2019
Bumperkluiven 2019. Foto: Git van den Boer

Gaan we door met leuk nieuws. In de Spoorzone was het dit weekend lekker druk. In de Smederijtuin stonden vrijdag, zaterdag en zondag een hoop foodtrucks vanwege de tweede editie van foodtruckfestival Bumperkluiven. Een heleboel Tilburgers genoten van een lekker hapje en drankje.

Hopwagon

Wij moeten nog een beetje landen van een super editie van Hopwagon. Dank aan alle top-vrijwilligers, brouwers, iedereen…

Posted by Hopwagon on Sunday, 11 August 2019

Reed je zaterdag over de Burgemeester Brokxlaan en vroeg je je af wat die menigte deed bij Eetbar de Wagon en De Houtloods? Eten en drinken! Het was tijd voor de derde editie van Hopwagon-festival en dat trok een heleboel mensen. Een lekkere drukte in de Spoorzone dus!

Willem II verliest

Het eredivisieseizoen is weer begonnen en Willem II speelde zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Veel viel er niet te juichen, want Vitesse won in het Koning Willem II Stadion met 2-0. Een vervelende eerste nederlaag voor onze Tricolores.

Lees hier op BD.nl het verslag van de wedstrijd.

Kaapstad 2019

Tja, dat zag er gek uit… De hele binnenstad was dit weekend ‘gekaapt’. Er stonden overal gekke beelden, bij Koning Willem II op de Heuvel stond een grote rode trap en op het Pieter Vreedeplein stond een verdwaalde olifant… 25 kunstenaars uit negen verschillende landen kaapten een weekend lang onze binnenstad en dat leverde veel bekijks op.

Kaapstad 2019

14 x de bijzonderste dingen die we tegenkwamen tijdens Kaapstad 2019

De stad was 9 tot en met 11 augustus gekaapt door kunstenaars tijdens Kaapstad 2019. En dan kom je e...
Kaapstad 2019

Koning Willem II met lipstick en meer: dit is Kaapstad 2019 in Tilburg [video]

Eusj! Tilburg is vanaf vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus gekaapt door 25 kunstenaars uit 9 lan...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.