Weekendnieuws: Manifestatie Hans Smolders, Speellijst Tilburg Zingt bekend en meer

Door Rowie van der Vliet 16 april 2018

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stadscamping hele seizoen open

Stadscamping
Foto: Stadscamping Instagram

Kamperen in Tilburg? Dat kan natuurlijk op de Stadscamping! Waar je vorige jaren alleen tijdens bepaalde festivals je tentje kon neerzetten, is dat nu mogelijk tot 21 oktober, zo meldt Brabants Dagblad. Terrasbezoekers van Café Zomerlust hebben het misschien al gezien. Tegenover het café in Moerenburg wordt de camping momenteel opgezet. Later verhuist de camping tijdelijk naar het NOAD-terrein. De vaste locatie in het Spoorpark is namelijk volop in opbouw.

Willem II wint van NAC Breda

willem II
Foto: ANP

Afgelopen week hadden we ineens een viaduct in NAC-kleuren bij Het Laar. Daar lieten Willem II-supporters het natuurlijk niet bij zitten. Daarom werden steegjes in Breda tijdelijk omgedoopt tot Fran Sollaan en werd een kunstwerk van een trechterman rood, blauw en wit geschilderd. Geniaal! Tijdens de wedstrijd zelf ging het er ook fel aan toe, maar Willem II wist al snel zijn beste beentje voor te zetten. De Tilburgers wonnen met 1-2.

Auto-inbreker aangehouden

politie
Foto: ANP

Wat zou je doen als je iemand iets uit een auto ziet stelen? Twee mannen in Tilburg dachten daar niet lang over na, zo lezen we in Brabants Dagblad. Toen ze met eigen ogen zagen dat een man een autoruit insloeg om iets te pakken, liepen de mannen er op af. Ze wisten de dief vast te houden tot de politie eraan kwam. Helden!

Truck Tour Tilburg

Truck Tour Tilburg
Foto: Truck Tour Tilburg

Toet toet! Het kan je niet ontgaan zijn: afgelopen zondag reden er 270 vrachtwagens door de stad. Het was weer tijd voor het jaarlijkse Truck Tour Tilburg waarbij gehandicapten een plaatsje mogen nemen in een vrachtwagen. Gaaf! We genieten alleen al van al dat getoeter met de gedachte hoe leuk de chauffeurs en bijrijders het hebben.

Dit gaan we horen tijdens Tilburg Zingt

Guus Meeuwis
Foto: ANP

Genieten! De setlist van Tilburg Zingt is door de organisatie bekend gemaakt, zo schrijft Brabants Dagblad. Zo weten we op welke nummers wij alvast kunnen oefenen. Er stemden zo’n 431 mensen. Brabant van Guus Meeuwis was het populairst, want dit nummer kreeg 126 stemmen. De andere gekozen nummers vind je hier. Wij zijn alvast aan het meezingen! Ben jij er ook bij op koningsnacht?

koningsnacht tilburg

Koningsnacht 2018: alle feestjes in Tilburg

Wat je tijdens koningsnacht in Tilburg gaat doen? Proosten op onze koning, natuurlijk! Trek je moois...

Hans Smolders op Pieter Vreedeplein

Hans Smolders
Foto: indebuurt

Deze zaterdag was het een drukke boel op het Pieter Vreedeplein. Zo’n driehonderd mensen kwamen langs om Hans Smolders te steunen tijdens een manifestatie. De man die de meeste stemmen won met zijn partij Lijst Smolders gaat waarschijnlijk niet mee regeren. De informateur besloot afgelopen week dat er geen stabiele coalitie mogelijk is nadat D66 en GroenLinks aangeven niks te zien in een dergelijke constructie.

Hans Smolders

Op bezoek bij Hans Smolders: ‘Ik ben altijd al tegen de stroom in gegaan’

Tilburger, voormalig topsporter, chauffeur van Pim Fortuyn, ondernemer, politicus - op Hans Smolders...

Lees ook…

Hans Smolders

Uitslag verkiezingen bekend: dit betekent het voor Tilburg

Het is zover: de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn geteld! Tijd voor trommelgeroffel. De...
eetcafé klopa

Hé, wat zien we daar? Een nieuw eetcafé!

Een nieuwe hotspot in het centrum: Bosnisch eetcafé Klopa. De zaak is nu een weekje open en zit in h...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.