Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: gevel van het Stadskantoor stort naar beneden en nog een coronapatiënt in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 2 maart 2020

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij. Met onder andere: de gevel van het Stadskantoor stort naar beneden.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Gevel van Stadskantoor stort naar beneden

Delen van de Gasthuisring, Brabantlaan en Spoorlaan waren dit weekend tot zondagavond afgesloten. Een deel van de gevel van het Stadskantoor viel namelijk vanaf de veertiende verdieping naar beneden. Er is maar één iemand licht gewond geraakt, maar de schrik zat er bij alle toeschouwers goed in.

Brabants Dagblad interviewde mensen die het zagen gebeuren. Het hele verhaal lees je hier.

Noodknop van agent doet het niet

Politie. Foto ANP

Een agent probeerde in de nacht van zaterdag op zondag op de noodknop te drukken, maar dat werkte niet, zo meldt Brabants Dagblad. Twee agenten zagen rond 3.30 uur op de Noordhoekring hoe een vrouw de bosjes in werd getrokken. De dader ging helemaal los op de agent toen deze de vrouw kwam helpen. Hij is aangehouden, maar de portofoon van de agent werkte niet zoals het moet.

Nieuwe coronapatiënt uit Tilburg

ETZ Elisabeth
Foto: ANP Foto

In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis liggen momenteel meerdere coronapatiënten. Een vrouw uit Tilburg raakte ook besmet met het virus. Zij vierde drie dagen carnaval in Tilburg. Een andere man die besmet raakte, uit Coevorden, kwam ook carnavallen in Kruikenstad. De man en vrouw hebben geen contact met elkaar gehad. Het RIVM zegt dat er uit de onderzoeken nog geen reden is om te geloven dat carnaval echt een probleem is geweest. De vrouw en dochter van de eerste patiënt uit Loon op Zand zijn ook besmet, maar zij zitten thuis in quarantaine.

Het volledige verhaal lees je via Brabants Dagblad. Ook vroeg de krant naar een reactie van de Carnavalsstichting Tilburg. Wil je helemaal op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Lees dan het liveblog van het Brabants Dagblad.

Met 150 kilometer over de Baroniebaan

baroniebaan
De Baroniebaan. Foto: Google Maps

Levensgevaarlijk! Twee bestuurders deden zondagnacht een race op de Bredaseweg, Burgemeester Letschertweg, Baroniebaan, Ringbaan-Zuid en Stappegoorweg. Ze scheurden met 150 kilometer over de Baroniebaan op weg naar de Ringbaan-Zuid. Naar hun rijbewijs kunnen ze fluiten. Het OM bepaalt nog wat hun straf wordt, aldus Brabants Dagblad.

Dit komt er in Villa de Vier Jaargetijden

Wijn & Spijs
Foto: indebuurt Tilburg

Het werd eind februari al bekend: er is een nieuwe eigenaar van Villa de Vier Jaargetijden. Gezinsmanager, een particuliere zorgaanbieder, kocht het pand voor 1,3 miljoen euro. Ka-ching! De fractie van SP stelde vrijdag vragen over de aankoop in de raadsvergadering. Volgens de partij kan het bijna niet dat zo’n jong bedrijf al zo’n pand kan kopen. Roel Bergmans van Gezinsmanager geeft een reactie aan Brabants Dagblad.

Lees ook:

Tilburgs mysterie: wat zijn dat voor metalen rondjes op de buitenkant van Poppodium 013?

Denk je aan unieke gebouwen in Tilburg dan durven we te wedden dat het al snel gaat over Het Blauwe ...

Yes! Raven Hengelsport verhuist naar een nieuwe plek én geeft 20% korting

De grootste hengelsportzaak in de omgeving verhuist en gaat weg uit Tilburg! Raven Hengelsport is ee...
ETZ Elisabeth

Coronavirus Tilburg: dit wil je weten over het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Het is je vast niet ontgaan: in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis zit een patiënt die is besmet me...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.