Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Crimineel opgepakt in kappersstoel, vrouwen lastiggevallen en meer

Door Rowie van der Vliet 28 januari 2019

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Hotel in de Spoorzone

Foto: indebuurt

Een nachtje slapen in de Spoorzone? Dat kan nu alleen nog in het tiny house van hout. Maar als het aan wethouder Berend de Vries van D66 ligt, komt daar een groot hotel bij. Er liggen al schetsen van hoe het populaire gebied er over tien jaar uit komt te zien. Het hotel zou achter EVE komen te liggen en ontwikkelaar Van Wijnen heeft zelfs al meerdere kandidaten gevonden.

De andere plannen lees je via Brabants Dagblad.

Opperleuterèr van Kruikenstad

K.V De Fènpruuvers
Foto: K.V De Fènpruuvers

Hallee! De Opperleuterèr van het Jaar 2019 is Opa Doorsnee! De actie van Peter Ritsema kwam als winnaar uit de bus tijdens het carnavalsevenement van K.V. de Fènpruuvers, zo meldt Brabants Dagblad. Jordi Smeulders ging er met de prijs voor beste nieuwkomer vandoor.

Crimineel opgepakt in kappersstoel

Kappersstoel
Beeld ter illustratie. Foto: Pixabay

Je zal het maar meemaken. Ga je naar de kapper, wordt er ineens een crimineel in de kappersstoel naast je opgepakt. Zaterdag werd een 24-jarige voortvluchtige Tilburger in de boeien geslagen in een kapperszaak, aldus Brabants Dagblad. De man zat net klaar om geknipt te worden. Op 16 januari zou hij rond 0.20 uur een woning zijn binnengeslopen, waar hij samen met een 25-jarige man de bewoner bedreigde.

Auto-ongeluk

112
Foto: indebuurt Tilburg

Op het kruising van de Stokhasseltlaan met de Burgemeester Bechtweg botsten twee auto’s op elkaar, zo meldt Brabants Dagblad. In een van de voertuigen zat een gezin met kinderen. Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak van het ongeluk is geweest. Gelukkig hoefde niemand mee naar het ziekenhuis, maar de schade aan de auto’s is wel groot.

Auto uitgebrand op industrieterrein

Brand foto
Beeld ter illustratie. Foto: ANP Foto

Heftig! Een auto op industrieterrein Kapitein Hatterastraat is helemaal uitgebrand, aldus Brabants Dagblad. Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak is. Mogelijk gaat het om brandstichting. Gelukkig sloegen de vlammen niet over op de omliggende bedrijfspanden.

Kopstoot voor man die opkomt voor vrouwen

'S Nachts
Foto: indebuurt

Een 21-jarige man besloot op te komen voor twee vrouwen die werden lastiggevallen in een café op de Heuvel. Hij dacht niet lang na en ging tussen hen in staan. Voordat hij het wist kreeg hij ineens een kopstoot van de 38-jarige vrouwonvriendelijke man. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.

Bron: Brabants Dagblad

Rode Kruis opent nieuwe locatie

Rode Kruis
Beeld ter illustratie. Foto: indebuurt

Rode Kruis heeft een nieuw plekje in Tilburg, namelijk aan de Centaurusweg. Veertig jaar lang zat het Rode Kruis in het centrum, aan de Leonard van Vechelstraat, maar de gemeente heeft andere plannen met die locatie. Nu zitten ze op bedrijventerrein Loven. In Tilburg zijn zo’n tweehonderd vrijwilligers van het Rode Kruis actief. Toppers!

Bron: Brabants Dagblad

Automobilist knalt tegen lantaarnpaal

Noordhoekring
Foto: Google Streetview

Een automobilist schrok zich een hoedje op de Noordhoekring. Daarom knalde hij zaterdagavond 20.30 uur keihard tegen een lantaarnpaal. De botsing had zoveel impact dat hij naar het ziekenhuis werd gestuurd, aldus Brabants Dagblad.

Superveel bezoekers voor groot openingsweekend van de LocHal

bibliotheek tilburg lochal
Foto: indebuurt

Wat een topweekend voor de LocHal tijdens de officiële opening! Bezoekers konden het bijzondere verhaal van personen leren tijdens de Human Libary, leren over games, insecten proeven, kennis bijspijkeren over de Tilburgse taol en meer. Daar hadden veel Tilburgers wel oren naar, want het was keidruk. Leuk om te zien!

Lees ook:

bibliotheek tilburg lochal

De Volkskrant was op bezoek in de LocHal (en dit vonden ze ervan)

Hooggeëerd bezoek in de LocHal! Onze collega's van de Volkskrant gingen eens kijken bij de nieuwe bi...
bibliotheek tilburg lochal

VIDEO: Wát een parel! Zo ziet de gloednieuwe bibliotheek in de LocHal eruit

We namen je eerder deze week al mee met onze sneak preview naar de LocHal in de Spoorzone. Het histo...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.