Weekendnieuws: Brand aan de Goirkestraat en veel Tilburgse kinderen hebben geen bed

Door Rowie van der Vliet 13 mei 2019

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Brand aan de Goirkestraat

Goirkestraat brand
Foto: Jeroen Stuve

Een afzuiginstallatie stond zaterdagmiddag in brand aan de Goirkestraat, zo meldt Brabants Dagblad. De brand was zo heftig dat er veel rook vrij kwam. De bewoners zijn nagekeken, maar gelukkig moest niemand naar het ziekenhuis. De straat was een tijdje afgesloten.

Auto en camperbusje uitgebrand

De afzuiginstallatie in de Goirkestraat was niet het enige dat dit weekend in de brand stond. Een auto brandde zondagnacht rond 3.00 uur volledig uit op de Van Spaanstraat. Iets later stond een camperbusje in lichterlaaie aan de Generaal Smutslaan. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting, aldus Brabants Dagblad.

Man rijdt in auto onder invloed drank en drugs

alcoholcontrole
Foto: ANP Foto

Een 27-jarige Tilburger besloot het er zondagochtend flink van te nemen. Hij was onder invloed van alcohol, softdrugs én harddrugs. Daarnaast besloot-ie ook gewoon in een auto te stappen en door Tilburg te rijden. De politie hield hem aan tijdens een alcoholcontrole op de Bosscheweg, zo weet Brabants Dagblad te melden.

Bejaarde op scootmobiel raakt gewond

gevaarlijkste plekken tilburg
Foto: indebuurt Tilburg

Dat is even schrikken! Een bejaarde man werd op de rotonde van de Albert Heijn XL bijna aangereden, zo meldt Brabants Dagblad. Een automobilist zag hem niet, maar de man kon met zijn scootmobiel net uitwijken. Hij verloor de controle over de scootmobiel en deze viel om. De man kwam met zijn hoofd op de weg terecht. Omstanders waren er snel bij en zorgden goed voor zijn hondje. De man werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Veel kinderen in Tilburg hebben geen bed

Bed kinderen
Beeld ter illustratie. Foto: unsplash.com

Er zijn van die dingen waar je niet bij stilstaat. Zo stond er in Brabants Dagblad dit weekend een stuk over kinderen die geen bed hebben. En dat zijn er meer dan je denkt! Daarom werken verschillende stichtingen samen om die Tilburgers toch een bedje te geven. Denk aan kinderen van eenoudergezinnen, kinderen die de dupe zijn van een vechtscheiding, allochtone gezinnen of kinderen met een vluchtelingstatus.

Dit is de Tilburgse die naast Duncan op het Songfestival staat

arcade
Foto: Screenshot aflevering De Wereld Draait Door

Yes, Duncan Laurence is niet de enige Tilburger die we zien schitteren op het songfestival. Zijn bandmaatje Carlota López van de Logt (24) is er ook helemaal klaar voor, aldus Stadsgezicht. Ze staat waarschijnlijk niet op het grote podium, maar mag wel meerdere kleine optredens met Duncan in Tel Aviv geven.

Lees ook:

Heuvelstraat

Helaas! Deze bekende winkel gaat alleen online verder

We houden van nieuwe winkels en pinken daarom een traantje weg als er een verdwijnt. Dat is nu het g...
Penoza cast seizoen vijf

Tilburgs mysterie: waar in de stad zijn opnames gemaakt voor de film van Penoza?

Je ziet het niet elke dag in Tilburg. Acteur Tygo Gernandt die buiten een sigaretje rookt. Of Sigrid...
Anouk Maas

O no! De Tilburgse Anouk Maas stopt met GTST

Ja hoor, we zitten vaak aan de buis gekluisterd voor Goede Tijden, Slechte Tijden. Vooral omdat we d...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.