Weekendnieuws: Ambulances bij Willem II-stadion, 013 overladen door Suzanne’s en meer

Door Rowie van der Vliet 5 november 2018

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Poppodium 013 overladen door Suzanne’s


We gokken dat iedere Suzanne, Susan of Susanne het heeft moeten aanhoren: een vertolking van het nummer Susanne van VOF de Kunst. De hit van de deels Tilburgse band bestaat gewoon al 35 jaar! Daarom gaf VOF de Kunst zondag 4 november een gratis concert in Poppodium 013 voor iedereen die Suzanne, Susan of Susanne heet.

Flinke zak wiet

Wiet
Foto: ANP Foto

Een 25-jarige Spanjaard liep door Tilburg met 18.000 euro en een flinke zak wiet, aldus Brabants Dagblad. Toen hij in de Dr. Hub van Doorneweg tegen een lamp aanliep, rook een voorbijganger een hele sterke henneplucht uit de tas die hij vast had. De politie wist hem vrijdagavond 2 november aan te houden. De man is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens

Vrachtwagen
Foto ter illustratie. Foto: ANP Foto

Fijn! We gokken dat bewoners rondom bedrijventerrein Vossenberg minder overlast krijgen van geparkeerde vrachtwagens in de straat. In oktober 2019 komt er namelijk een vaste parkeerplaats aan de Theseusstraat, zo meldt Brabants Dagblad. De tijdelijke parking, die in 2016 werd geopend, sluit wanneer de nieuwe plek opent. De gemeente trekt twee miljoen euro uit voor de aanleg.

Kruikenzeikerstoplichten

'S Nachts
Foto: indebuurt

Aftellen gebloazen! We krijgen in Tilburg namelijk voetgangerslichten met de Kruikenzeiker in plaats van het gebruikelijke groene en rode mannetje. Het eerste exemplaar wordt geheel in stijl op 11 november onthuld, bij het Piusplein. Vinden we leuk! In totaal zal het stoplicht op elf plekken te zien zijn, waaronder Korvel, Besterd en de universiteit, zo lezen we in Brabants Dagblad.

Ambulances en wapens bij Willem II-stadion

Al die ambulances die uittrokken naar Willem II-stadion ook gehoord? Geen paniek! Gelukkig was er niks aan de hand. Het Willem II-stadion was zaterdag 3 november slechts het decor voor de grootste rampenoefening in vijf jaar, zo meldt Brabants Dagblad. Het scenario van de oefening was een terroristische aanslag en de nasleep daarvan. Compleet met kermende slachtoffers en hulpdiensten zoals ambulancedienst RAV Brabant Midden-West-Noord, het Rode Kruis, Politie Zeeland-West-Brabant, de DSI (een speciaal politieteam) en de brandweer. Ook in het Elisabeth Ziekenhuis werd meegedaan aan de oefening.

Lees ook:

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis: ‘Ik wil iets terugdoen voor Tilburg’

"En we blijven bij elkaar door dik en dun, door dun en dik, Tilburg en ik", zingt Guus Meeuwis in he...
café hoegaarden

Die zagen we niet aankomen: Café Hoegaarden staat te koop

Verrassing in horecaland! Café Hoegaarden aan het Piusplein staat de koop. De huidige eigenaar wil r...
Uitzicht Tilburg

Wow, dit is de rijkste Tilburger volgens de Quote 500 van 2018

Elk jaar zitten we erop te wachten: het lijstje van tijdschrift Quote met de vijfhonderd állerrijkst...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.