Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Achtervolging met gestolen auto en Duncan Laurence wint songfestival

Door Rowie van der Vliet 20 mei 2019

Geen tijd gehad om het nieuws te volgen afgelopen weekend? Geen nood! We zetten de belangrijkste gebeurtenissen in Tilburg voor je op een rij.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Duncan Laurence wint het songfestival

Foto: ANP Foto

Het was zaterdagnacht héél gezellig in de stad. We hadden flink wat te vieren, want ‘onze’ Duncan won het Eurovisie Songfestival. Het is voor het eerst in 44 jaar dat Nederland er weer met de hoofdprijs vandoor gaat. Duncan schreef het winnende nummer Arcade in een klaslokaal op de Rockacademie.

JAAAAA! Duncan Laurence wint het songfestival

Toeters, slingers, confetti, campagne en de hele mikmak: wat zijn we trots op Duncan Laurence. De za...

Frontale aanrijding op de Burgemeester Letschertweg

Een automobilist raakte vrijdagnacht zwaargewond, zo meldt Brabants Dagblad. In de buurt van het militair vliegveld op de Burgemeester Letschertweg verloor een automobilist de macht over het stuur en kwam zo op de andere rijbaan terecht. Een tegenligger knalde keihard tegen hem aan en raakte zwaargewond. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis. Na een alcoholtest bleek de automobilist die de controle verloor teveel alcohol op te hebben.

Automobilist rijdt véél te hard op 50 kilometer-weg

politie
Foto: Facebook Politieteam Tilburg-Centrum

Een man scheurde met maar liefst 123 kilometer over de Midden-Brabantweg in Tilburg, aldus Brabants Dagblad. Voor de duidelijkheid: daar mag je eigenlijk maar 50 kilometer. De man was het haasje tijdens een lasercontrole. Hij is zijn rijbewijs kwijt en krijgt een proces-verbaal.

Spannende achtervolging van Tilburg naar Breda

korhoenstraat
Beeld ter illustratie. Foto: ANP

Een gesloten auto is helemaal van Tilburg tot Breda achtervolgd door de politie, zo meldt Brabants Dagblad. Agenten kwamen de bak op het spoor via de Automatic NumberPlate Recognition. Twee politie-agenten hebben de auto op de Ringbaan-West gespot. De automobilist werd pas in Breda aangehouden.

Hert gered uit het kanaal

Beeld ter illustratie. Foto: Pixabay

Een hert zwom in de Goirkekanaaldijk, maar kon er niet op eigen kracht uit, zo meldt Brabants Dagblad. De toppers van de brandweer schoten te hulp. Toen hij eenmaal aan de kant lag, waren er veel Tilburgers die even een kijkje namen. Daar schrok het hert zó erg van, dat-ie weer het kanaal indook. Het hert werd opnieuw gered en vluchtte daarna snel de bosjes in.

Tilburger betaalt niet voor leaseauto

Beeld ter illustratie. Foto: Pixabay

Een Tilburger leende in augustus 2018 een leaseauto, maar betaalde inmiddels al maanden niet meer. De leasemaatschappij deed aangifte, zo meldt Brabants Dagblad. Toen de man werd aangehouden gaf hij aan financiële problemen te hebben. Hij krijgt een dagvaarding en heeft de leaseauto weer ingeleverd.

Motorrijder gewond

Beeld ter illustratie. Foto: Pixabay

Op de kruising van de Goirkestraat met de Kapelstraat botste een motorrijder op een auto, aldus Brabants Dagblad. Dat gebeurde zaterdagmiddag rond 16.15 uur. De bestuurder van de motor werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met de automobilist gaat, is niet bekend. De politie probeerde op de plek van het ongeval uit te zoeken hoe het allemaal kon gebeuren.

Lees ook:

winkelleegstand tilburg

Veel winkelleegstand in Tilburg? Dit is hoeveel er werkelijk leegstaat

Het lijkt alsof er steeds meer winkels uit ons straatbeeld verdwijnen. V&D is alweer een tijdje weg ...
eetwinkel verzot

Eetwinkel Verzot is open en zo ziet het eruit [video & foto's]

Gemak en genieten, daar gaat het om bij Eetwinkel Verzot. Eigenaresse Denise Hellmig opende op dinsd...

Werk aan de winkel! Bakker Bart is een tijdje dicht

Even lekker een broodje of appelflap halen tijdens het shoppen? Een van de meest makkelijke opties i...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.