Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat zien we daar? Er rijden felgroene deelscooters door Tilburg!

Door Redactie Tilburg 7 september 2020

Misschien heb je ze al gezien: felgroene scooters die ineens overal in Tilburg geparkeerd staan. Wist je dat jij er ook een ritje op kunt rijden? Het zijn namelijk elektrische deelscooters van het bedrijf GO Sharing. 

Door Gwyneth Oomens en Rowie van der Vliet

Wil jij ook zo snel mogelijk door de stad crossen op een van de deelscooters in Tilburg? Geen probleem! Zorg dat je de app van GO Sharing download via de Apple App Store of the Google Play Store. Je betaalt alleen voor het aantal minuten dat je rijdt. We horen je al denken: wa kost da? Je betaalt 29 cent per minuut wanneer je de deelscooter gebruikt. Voor het parkeren van dit fancy vervoersmiddel gelden dezelfde regels als voor je stalen ros: bij nietjes of de daarvoor geschikte stallingen. Is de accu leeg? Dan wordt die ter plekke door de bedrijven GO Sharing vervangen.

Hier vind je de deelscooters

Volgens Brabants Dagblad staan er 150 deelscooters in Tilburg. Je vindt er tussen de ringbanen en in Tilburg-West, in de buurt van de universiteit. Voordat je gebruik kunt maken van de deelscooters in Tilburg moet jij je nog even registeren in de app. Zonder scooter rijbewijs kom je niet ver, dus zorg dat je dat bij de hand hebt. In de app kun je een pakket via iDeal kopen of je creditcard koppelen om per minuut te betalen. Je ziet al snel een kaart waarop alle scooters in Tilburg staan. Kies de dichtsbijzijnde en klik op de groene knop reserveren. Je hebt nu een kwartier de tijd om bij de scooter te komen en weg te rijden. Go, go, go!

Milieuvriendelijk

De elektrische deelscooters zijn geheel elektrisch en zijn dus milieuvriendelijk. Ook draag je meteen bij aan minder geluidsoverlast in je omgeving. De tweewielers kunnen zo’n 70 kilometer afleggen voordat de accu leeg is. De accu wordt daarna opgeladen met groene energie uit zonnepanelen. GO Sharing rijdt hiervoor rond in busjes die ook elektrisch rijden. De gemeente Tilburg hoopt dat de deelscooters leiden tot minder autobezit, zo meldt Brabants Dagblad.

Zo rijd je weg

Zie je schade aan een van de deelscooters in Tilburg? Dat kun je melden via de app door op het uitroepteken te klikken. Als er niks aan de hand is dan haal je de e-scooter van de standaard, scan je de QR code, druk je op start in de app en kun je wegrijden. Klaar met je rit? Je mag de deelscooter weer terugzetten binnen het lichtgroene gebied op het kaartje in de app. Parkeer je daarbuiten? Kan ook, maar dan betaal je vijf cent per minuut. Je kunt je rit alleen beëindigen in het servicegebied door in de app op rit beëindigen te klikken.

Lees ook:

e-step Tilburg

MAG DAT: met de e-step door Tilburg crossen?

Hartstikke gaaf: bij Mercure huur je een e-step van City Steps om Tilburg te verkennen. Onze stad wa...

Nieuw in Tilburg: hier haal je de goedkoopste scooters van Nederland

Misschien had je het even gemist, maar scooterbedrijf La Souris heeft dit jaar een vestiging geopend...
Scooters Tilburg parkeren

MAG DAT: overal in Tilburg zomaar je scooter parkeren?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.