Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Soeper nieuws! Deze gratis maaltijdservice blijft bestaan na de coronacrisis

Door Rowie van der Vliet 29 juni 2020

Wat een soeper- uh super nieuws. ONS Soepje begon als een ludiek idee tijdens het begin van de coronacrisis, maar inmiddels worden er 250 gratis maaltijden bezorgd. Gelukkig maar: ONS Soepje besluit om door te gaan.

“Na twaalf weken is het duidelijk dat er ruimte is voor dit geweldige initiatief, ook na corona. ONS Soepje smaakt naar meer”, laat de organisatie weten. Tilburgers die het nodig hebben kunnen dus nog steeds een gratis maaltijd laten bezorgen. Denk aan zorgmedewerkers die door hun drukke werk geen tijd hebben om in de keuken te staan of coronapatiënten.

ONS Soepje zorgt voor gratis maaltijden

De maaltijden worden helemaal voor niks bezorgd, maar het kost natuurlijk wel geld om ze te bereiden. ONS Soepje betaalt voor ingrediënten en verpakkingsmateriaal. Dat is niet het enige dat geld kost, want de Tilburgse maaltijdservice hoopt zo snel mogelijk een nieuwe keuken aan te schaffen.

Win toffe prijzen

De organisatie heeft nu iets heel leuks bedacht om geld op te halen: een loterij! Je betaalt drie euro voor een lot (zoveel kost het bereiden van een maaltijd) en maakt kans op toffe prijzen. Denk aan producten van: Bowls & Dishes, Gianotten Mutsaers en bonnen van Kippie, Eetcafé Klopa en Eetwinkel Verzot. Loten bestel je via de website of een appje te sturen naar 06-23246746. Vermeld in het bericht: het aantal loten, je naam, jouw adres + huisnummer, je telefoonnummer en je e-mailadres. Bij buurtcentrum Koningshaven koop je ook loten. Hind Hakki, James Stewart en Bas van Veghel presteren de gezellige loterij, die vrijdag 3 juli plaatsvindt via de Facebookpagina.

Verbinding in Tilburg

Goh, we maken tóch soep, kan ik die niet naar een paar Tilburgers brengen, dacht raadslid Linda Oerlemans. Dit lieve gebaar groeide uit tot ONS Soepje. “Je wil niet weten hoeveel verbinding in Tilburg dit creëert. Het laat wel zien hoe sociaal Tilburg is. Iedereen waar we langsgaan is superblij. Er zijn mensen die allang niemand meer hebben gezien. Die zijn blij dat ze weer een praatje met iemand kunnen maken. Dat is misschien nog wel belangrijker dan die soep”, vertelt Linda in een interview met indebuurt Tilburg.

Lees ook:

Soep tilburg

Linda brengt gratis soep langs bij Tilburgers: ‘Mensen zijn blij dat ze weer een praatje kunnen maken’

Goh, we maken tóch soep, kan ik die niet naar een paar Tilburgers brengen, dacht raadslid Linda Oerl...

adv.