Nieuw bij Broodje per Centimeter: biefstuk op z’n Harries

Door Rowie van der Vliet 12 januari 2018

Wat is het toch jammer als je het laatste stukje van je megalekkere biefstuk eigenlijk niet op kunt. Of dat zelfs het grootste exemplaar op de menukaart niet genoeg is om jouw maag te vullen. Daar heeft Harrie van de Pas van Broodje per Centimeter iets op bedacht! Bij zijn nieuwe concept Vlees kun je vanaf 20 januari een stuk vlees bestellen. “Zo groot als da ge ‘m zelf wil”, licht Harrie toe.

Broodje per Centimeter gaat gelukkig niet weg. In de middaguren kunnen we nog steeds genieten van lekkere broodjes die zo groot of klein zijn als we zelf willen. “We gaan uitbreiden! Ik wilde de avondkaart wat toffer, stoerder en ruiger maken. Het concept van Broodje per Centimeter is zo klantgericht dat we het precies zo koken als de klant wil. Dat ga ik doortrekken met Vlees. Met dit concept doen we meer dan broodjes op maat maken voor tijdens de lunch.”

Drie verschillende soorten beef

“In de avonduren zien mensen drie verschillende soorten beef hangen in de keuken van Broodje per Centimeter. Net zoals met de broodjes bepalen mensen hoe groot ze het willen hebben. Het is echt vers van het mes. Ter plekke snijd ik een stuk biefstuk af en ga ik het bereiden. Je betaalt per gram. Alles wordt met veel liefde en plezier bereid.”

Nostalgische karakter

“Er komt een grote koeling te staan met een wisselend assortiment aan vlees. Denk aan T-bone, entrecote of een zijlende. De kenners weten gelijk dat het echt goed vlees is, haha. Daarin zitten glazen deuren zodat mensen het vlees goed kunnen zien. Je ziet het nostalgische karakter van een ambachtelijke slager steeds meer terugkomen, ook in restaurants. Dat wilde ik combineren met mijn ervaring als slager. Ik ben vroeger slager geweest bij Slagerij Vermeer en kom uit de slagersfamilie Van de Pas. Het is echt een super combinatie!”

Biefstuk op z’n Harries

Wie niet kan wachten om biefstuk op z’n Harries te proeven, heeft geluk. “Nu staat er ook al biefstuk met friet op de kaart, maar veel mensen weten dat niet. Je verwacht niet van een broodjeszaak dat we een compleet avondmenu aanbieden.” Momenteel is Harrie druk bezig om de puntjes op de i te zetten. De rib eye kasten zijn net binnengekomen en een leverancier is gevonden. “Het wordt echt goud. Ik heb er heel veel zin in!”

Aanvulling

Vanaf 20 januari om 17.00 uur begint Harrie met Vlees. “Broodje per Centimeter blijft de hoofdtaak, maar dit nieuwe concept wordt echt een aanvulling op de vegetarische keuken van De Groene Chef en het Peruaanse avondeten van Marcia’s a taste of Peru dat we bij BANK15 serveren.” Je haalt een stuk vlees naar keuze van 17.00 tot 21.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag.

[mc4wp_form id=”5083″]

Broodje per Centimeter lunch

Nu gesloten09:00 - 15:00

Orionstraat 26, Tilburg

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.