Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: De rooftopbar van Doloris is open en zo ziet het eruit

Door Angela Weisz 24 mei 2019

Cocktails drinken op de Tilburgse rooftopbar of heerlijk streetfood proberen op het dak van het oude postkantoor… Eindelijk kan het! De rooftopbar van doolhof Doloris ging open op 17 mei. Wij namen een kijkje!

De rooftopbar straalt een warme sfeer uit. Aan de lampen zitten franjes en rijke stoffen in rode en paarse tinten voeren de boventoon. Wie bij een rooftopbar denkt aan een klein dakterras heeft het mis. Het is een van de grootste rooftops van de Benelux. Mét een dakterras in de buitenlicht waar je uitkijkt op de skyline van Tilburg en een grote ruimte om binnen voor de regen te schuilen.

Goederenlift

De rooftopbar vinden we op het dak (je méént het) van het oude postkantoor aan de Spoorlaan. Je kunt hier moed verzamelen en uitrusten voordat je het avontuur in het gigantische doolhof Doloris probeert, maar hoeft niet per se te gaan dwalen. Het grootste dakterras van de stad is namelijk ook los te bezoeken. Je komt er via een oude goederenlift. Wat gaaf!

Streetfood en cocktails

Altijd al eens streetfood uit verschillende plekken in de wereld willen proberen? Je hoeft er geen vliegticket voor te boeken. De rooftopbar serveert hapjes uit verschillende werelddelen op een creatieve manier, waarbij je het makkelijk met vrienden kunt delen. Joep van Gorp (bedenker van Doloris) werkte voor de rooftopbar samen met horeca-ondernemer Jaap van Ham. Je kunt hem kennen van Polly MaggooCafé Bakker en Het Ketelhuis. Ook Steffan Oerlemans en Gijs van der Velden van cateringbedrijf Cookaholics zijn verbonden aan het horecaconcept. Naast lekkere hapjes is dit ook dé plek voor koude drankjes en cocktails. Laat dat lekkere weer maar komen!

Lees ook:

Doloris

Doloris (het Tilburgse doolhof van 400 vierkante meter) is bijna open en wij namen een kijkje

In het oude postkantoor aan de Spoorlaan is tien maanden lang gebouwd door bouwvakkers en kunstenaar...
Lebanizo

Nieuw in Tilburg: een Libanees restaurant in hartje centrum

In Tilburg gaan we al uit eten in een Afghaans, Turks en Peruaans restaurant. Nu is er nog een exoti...
katterug tilburg

Wat is er met de Katterug gebeurd?! [video]

Reed, fietste of liep jij woensdagochtend ook over de Schouwburgring? Dan is het je vast niet ontgaa...
eetwinkel verzot

Eetwinkel Verzot is open en zo ziet het eruit [video & foto's]

Gemak en genieten, daar gaat het om bij Eetwinkel Verzot. Eigenaresse Denise Hellmig opende op dinsd...

Meer over

Nieuws Video

adv.