Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verrekijker in de aanslag: Elon Musks ruimteschip is te zien vanuit Tilburg

Door Rowie van der Vliet 27 mei 2020

Bij helder weer en dat is het waarschijnlijk, kunnen we zaterdag 30 mei boven Tilburg, ruimteschip Crew Dragon van Elon Musks SpaceX zien, meldt het AD. Zie je een klein stipje aan de zuidelijke hemel snel naar het oosten bewegen? Dan was-ie dat.

De fabriek van Tesla in Tilburg is dan eventjes niet het enige bedrijf van Elon Musk dat we in de stad spotten. Je moet wel echt goed opletten, want na een paar minuten is het ruimteschip Europa alweer gepasseerd, op weg naar het International Space Station (ISS). Zwaaien heeft geen zin, want waarschijnlijk lijkt de Crew Dragon vanuit Tilburg meer op een heldere ster die door de hemel schiet, dan op een ruimteschip.

Hoe laat?

Rond 21.22 uur Nederlandse tijd – 22 minuten na de lancering vanaf Cape Canaveral in Florida – passeert de Crew Dragon, met daarin twee Amerikaanse astronauten, Europa. Het ruimteschip heeft de hoofdraket Falcon 9 dan al afgestoten. Hopelijk is het dan donker genoeg – de zon gaat om 21.44 uur onder – om een klein stipje te ontwaren dat heel snel naar het oosten beweegt.

De beste plek

Je kunt natuurlijk vanuit je achtertuin naar boven turen vanavond, maar het beste zicht heb je op een plek met de minste lichtvervuiling en iets meer horizon dan de gemiddelde stadstuin. Moerenburg en het Wilhelminakanaal zijn geschikte spotplekken.

Bron: AD

Meer over

Getipt Nieuws

adv.