Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel reizigers pakken elke dag de trein vanaf of naar station Tilburg

Door Thijs Dingemans 27 september 2017

Het is een drukke boel op station Tilburg. De hele dag stappen er mensen in en uit de trein, pakken er mensen de bus of gaan ze gewoon even een koffie halen bij de Starbucks. Maar hoeveel mensen per dag pakken eigenlijk de trein? Dat heeft het platform LocalFocus even voor je geteld. 

Niet echt natuurlijk, LocalFocus heeft gewoon een analyse gemaakt van de cijfers van de NS. De poortjes op om het perron te komen zijn in Tilburg eind 2016 gesloten (je kunt nu niet meer zonder ov- of treinkaart op de perrons komen), en dus kan er makkelijk afgelezen worden hoeveel reizigers per dag er in en uit een trein op Tilburg stappen. Maar vooruit, we zullen je niet langer in spanning houden. Vorig jaar werd het perron in onze stad gebruikt door maar liefst 34.045 mensen. Je kan het maar weten!

station tilburg
Foto: Indebuurt

Niks vergeleken bij de rest

Hoewel wij dat zelf een behoorlijk getal vinden, is het natuurlijk niets vergeleken bij de stations Amsterdam Centraal en Utrecht centraal. Daar stonden elke dag respectievelijk 174.179 en 181.644 reizigers op het perron.

Benieuwd hoe het met de andere stations in Nederland zit? Je vindt het op het kaartje hieronder.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.