Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wegwerkzaamheden: deze wegen zijn na de kermis ook nog (deels) afgesloten in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 27 juli 2020

De Tilburgse Kermis zorgde dit jaar met een afgeslankte versie ook voor twee afgesloten wegen. Maar ook na de kermis zijn er stukken waar je nu even moet omrijden. We zetten de wegwerkzaamheden in Tilburg op een rijtje.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Stappegoorweg

De gemeente gaat het kruispunt Stappegoorweg / Tatraweg / Eifelweg (ter hoogte van Campus 013) vervangen door een rotonde. Dit stukje is tot 23 augustus afgesloten voor al het verkeer. Verschillende bussen hebben een aangepaste route. Kijk hier voor meer informatie.

Dongewijkdreef, Kijkduinlaan en Ketelhavenstraat

Bij de Dongewijkdreef, Kijkduinlaan en Ketelhavenstraat zijn er wegwerkzaamheden van 28 juli 15.00 uur tot 29 juli 15.00 uur. Er wordt geboord in het asfalt.

Oegstgeeststraat en Overloonstraat

Bewoners zijn het inmiddels wel gewend, maar het fietspad en de groenstrook in de buurt zijn afgesloten doordat het terrein bouwrijp gemaakt wordt. Dit duurt nog tot 5 september 17.00 uur, zo gokt de gemeente.

Reitse Hoevenstraat

In de Reitse Hoevenstraat (noord) gebeurt heel wat. Er wordt een snelfietsroute naar Waalwijk aangelegd, de rijbaan wordt heringericht en de gemeente laat de blauwe ader aanleggen. Dat is een ondergronds systeem dat het regenwater goed laat weglopen.

Brugstraat en Dr. Deelenlaan

Nog even geduld! In de Brugstraat en Dr. Deelenlaan zijn ze tot 30 juli bezig met de aanleg van een snelfoutsroute naar Waalwijk. Ook wordt er gewerkt aan de aanleg van riolering.

Heikant Zuid

Woon je in de Cramerstraat, Cannabichstraat, Chopinstraat, Hoffmannlaan, Mozartlaan, Goirkekanaaldijk of Gluckstraat? Of moet je daar toevallig wezen? Let dan op voor wegwerkzaamheden. De straten krijgen een herinrichting. Als alles volgens de planning gaat duurt het hele proces nog tot 30 april 2021.

Brittendreef en Sullivandreef

In een gedeelte van deze straten vind je bijna heel het jaar door wegwerkzaamheden. Dat is niet voor niks, want het gaat om groot onderhoud. Denk aan: vervangen van de verharding, riolering en openbare verlichting. Mogelijk is een rijbaan of het trottoir afgesloten.

Burgemeester Brokxlaan

Er wordt hier niet specifiek aan de weg gewerkt, maar door de bouw van verschillende panden rijdt het verkeer van de Burgemeester Brokxlaan in tweerichtingen over de noordelijke rijbaan. De zuidelijke rijbaan is onderdeel van het bouwterrein.

Antoniusstraat

Enexis is bezig om kabels en leidingen aan te leggen en te vervangen in de Antoniusstraat. Omrijden kan via de Tuinstraat, Telexstraat en Poststraat.

Trouwlaan

De Trouwlaan is tot 30 november af en toe afgesloten voor al het verkeer behalve openbaar vervoer, voetgangers en fietsers. Dit komt door het aanleggen van een fietstunnel en voorbereidende werkzaamheden aan de Stappegoorweg. Er wordt gebouwd in vijf fases. Tot 9 oktober zitten we in fase 2.

Korenbloemstraat

De Korenbloemstraat is volgens de planning tot 11 september afgesloten. Dat komt door werkzaamheden aan leidingen en kabels.

Lees ook:

Pak die verrekijker! Deze week spot je veel vallende sterren in Tilburg

Als ‘een vallende ster zien’ nog op je bucketlist staat, dan is dit je kans. Komende week zijn vanui...

VIDEO: Zo ziet het Koningsplein eruit na tien dagen kermis

De vakantiekermis zit erop! Na tien dagen kermis is op het Koningsplein, de Besterdring, Paleisring,...
bomen omgewaaid leijpark

Gemeente kapt en snoeit meer dan 200 bomen en dit is waarom

Zo zonde! De gemeente kan niet anders dan meer dan 200 bomen in Tilburg-West en Tilburg-Noord laten ...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.