Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weggebruikers opgelet! Dit gaat er waarschijnlijk veranderen bij rotondes in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 13 maart 2020

Over twee jaar ziet de verkeerssituatie bij de meeste rotondes in Tilburg er waarschijnlijk anders uit. De gemeente wil namelijk een maatregel invoeren waarbij fietsers en voetgangers voorrang krijgen. 

De voorrangsmaatregel gaat op voor 23 van de 38 rotondes in onze stad. Op de plekken waar het niet wordt ingevoerd komen bijna geen fietsers of maakt het de situatie er niet veiliger op.

Prijskaartje

Je kunt natuurlijk als gemeente niet zomaar zeggen dat fietsers en voetgangers voorrang krijgen en verder alles zo laten. Daarom moeten de 23 rotondes ook worden aangepast. Daar zit een prijskaartje aan, namelijk 2,5 miljoen euro. Het geld is er nu nog niet, maar de gemeente rekent erop dat de provincie Brabant 1 miljoen aan subsidie overheeft voor de maatregel. De raad heeft nog eventjes om na te denken. In november van dit jaar mag de raad laten weten of ze het eens is met een investering van 1,5 miljoen euro. Zo ja, dan worden in 2023 de meeste rotondes in Tilburg aangepast.

Aangepaste rotondes

Wat die aanpassing nou precies inhoudt? Fietspaden worden op een verhoogde plateau aangelegd. Dat is ook handig voor voetgangers, want ook een stukje stoep komt op het plateau te liggen. Bovendien komen er (als alles doorgaat) meer zebrapaden.

Lees ook:

wegenbelasting Tilburg 2020

Snelheidsduivels: dit moet je weten over de nieuwe maximumsnelheid op de A58

Tilburgse automobilisten moeten vanaf maandag 16 maart 2020 de voet iets van het gaspedaal afhouden....
Ringbaan Oost

Omrijden maar! Er komen wegwerkzaamheden op de Ringbaan-Oost

Van plan om over de Ringbaan-Oost te rijden? Hou dan rekening met extra reistijd en omrijden. Kruisi...

Fietsen over het Pieter Vreedeplein: dit vinden jullie

Loop je rustig te winkelen op het Pieter Vreedeplein, rijd er ineens weer een fietser voor je snuffe...

adv.