Deze verkeersboetes in Tilburg kosten je al snel meer dan 600 euro

Door Maartje Cooijman 17 oktober 2018

Stel je de volgende situatie even voor: je rijdt door rood licht op het kruispunt bij de Spoorlaan terwijl je geen gordel draagt. Daarnaast vervoer je ook nog iemand in de kofferbak, omdat je anders geen zes personen in een Volkswagen Fox gepropt kreeg. Dán kan het zomaar zijn dat je voor meer dan 600 euro op de bon wordt geslingerd. Sommige verkeersboetes kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Een overzicht:

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Speedy Gonzales

Hoe vaak rem jij af wanneer je het bordje 90 km/u in verband met werkzaamheden ziet op de A58 bij Tilburg? Zelfs wanneer je de maximum snelheid met maar 4 km/u overschrijdt, kun je al een boete van 45 euro verwachten. En als je met 130 km/u door blijft karren, kun je een bezoekje brengen aan de officier van justitie. Pijnlijk!

Met deze handige rekentool kun je zelf trouwens je boetebedrag uitrekenen.

Mannetje extra

De auto zit al volgepropt met vijf man en jullie zijn op weg naar de Mac. Onderweg komen jullie een andere vriend tegen die ook graag mee wil. Dan maar voor dat korte stukje in de kofferbak? Niet doen! Voor het vervoeren van personen in de laadruimte staat een boete tussen de 140 euro en 230 euro.

Donker oranje

Je ziet het stoplicht bij de Ringbaan-Oost en Casper Houbenstraat al op oranje springen, maar je besluit toch om gas te geven om zo snel mogelijk thuis te zijn. Niet doen! Wanneer je door rood licht rijdt, mag je 230 euro neertikken. Voor dat geld kun je ook drie weken lang boodschappen doen of natuurlijk 230 euroknallers halen bij de Mac!

Trouwens, dit is tegenwoordig niet meer een kwestie van ‘als er een politieagent in de buurt is’. Vaak word je door flitspalen op de bon geslingerd. Hier lees je daar alles over:

Oppassen: op deze plekken in Tilburg wordt het meest geflitst

En of de flitspalen in Tilburg goed werken: we vertelden je in juni al dat in de eerste vier maanden...

Niet doorrijden bij groen licht

Chris Rock What GIF - Find & Share on GIPHY

Andersom is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer je om welke reden dan ook niet doorrijdt bij groen licht, kan de politie een verkeersboete van 140 euro uitschrijven. Say what?! Dus als je op de Hasseltrotonde op je gemakje wil kijken naar dat mysterieus draaiende huis en daardoor langzamer gaat rijden bij het verkeerslicht, kan het je duur komen te staan.

Facebook checken

Achter het stuur even snel kijken of er nog iets leuks op Facebook is geplaatst, komt je ook duur te staan. Wanneer je tijdens het rijden een mobiele telefoon in je handen hebt, ben je 230 euro lichter als de politie je staande houdt. En die boetes voor bellen achter het stuur worden in Tilburg regelmatig uitgedeeld. Bellen voor een rood stoplicht mag trouwens wel, maar zorg dat je op tijd optrekt, anders wordt het alsnog een duur grapje.

boete handsfree bellen

Met de mobiel achter het stuur: zoveel bestuurders kregen een boete in Tilburg

Eerder schreven we al over deze 10 boetes waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt, zoals d...

Fasten your seatbelt

Wayne'S World Car GIF by Hollywood Suite - Find & Share on GIPHY

Het is vrijdagmiddag 17.00 uur en het weekend staat voor de deur. Reden genoeg voor een feestje vinden wij, maar dat betekent niet dat je je gordel kunt vergeten tijdens je weekenddansje in de auto. En laten we eerlijk zijn: een gordel zit toch veel lekkerder wanneer je weet dat je dan die 140 euro lekker in je eigen portemonnee kunt houden.

Oeps die ligt nog thuis

Even snel iemand oppikken bij het station… Halverwege bedenk je: oeps ik heb m’n rijbewijs niet bij me. Naja… kan wel even. Zelfs wanneer je de auto pakt om even iemand op te halen van het station, moet je dat kaartje bij je hebben. Als je het rijbewijs niet bij je hebt, is de kans namelijk groot dat je een boete van 90 euro thuisgestuurd krijgt.

Lees hier meer over verkeersboetes in Tilburg:

Kenteken onleesbaar

Boetes: 11 x dit betaal je voor een verkeersovertreding in Tilburg

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag rijden. Maar wij durven te wedden dat je dat ...
Rode stoplicht

MAG DAT: krijg je een boete als je door rood loopt?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Fietsers appen

Appen en bellen op de fiets mag straks niet meer

Al fietsend een appje sturen of nog even een telefoontje opnemen: vanaf zomer 2019 is het ook verbod...
Knotsgekke auto's

Zoveel boetes zijn in Tilburg uitgedeeld voor onverzekerd rijden

Lekker cruisen in je auto of op je brommer? Hartstikke leuk! Zorg er wel voor dat je altijd, maar da...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.