Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitkijken geblazen! Dit zijn de gevaarlijkste rotondes in Tilburg

Door Thijs Dingemans 14 april 2018

Ons kikkerlandje krijgt steeds meer rotondes. En ondanks dat ze over het algemeen veiliger zijn dan kruispunten, gebeuren er toch best veel ongelukken, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ook in Tilburg is het op een aantal plekken uitkijken geblazen. Wij hebben de vijf gevaarlijkste rotondes in de stad voor je op een rijtje gezet.

RTL heeft alleen rotondes meegenomen waar de politie minstens één ongeval heeft geregistreerd tussen 2014 en 2017. In Tilburg zijn er twee rotondes waar tussen de vijf en toe ongevallen zijn geregistreerd. We hebben de rotondes gesorteerd op het aantal ongevallen, dus op nummer vijf staat het verkeerspunt met het kleinste aantal ongevallen, en op nummer één de rotonde met het grootste aantal ongevallen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

5: Rotonde met Lage Witsiebaan, Postelse Hoeflaan

  • Aantal ongevallen met alleen schade: 1
  • Aantal ongevallen met alleen gewonden: 0

4: Rotonde met Reitse Hoevenstraat, Wandelboslaan

  • Aantal ongevallen met alleen schade: 1
  • Aantal ongevallen met alleen gewonden: 0

3: Rotonde met Lage Witsiebaan, Reitse Hoevenstraat

  • Aantal ongevallen met alleen schade: 2
  • Aantal ongevallen met alleen gewonden: 1

2: Rotonde met Jan Heijnsstraat, Philips Vingboonsstraat, Vredeman de Vriesstraat

  • Aantal ongevallen met alleen schade: 3
  • Aantal ongevallen met alleen gewonden: 2

1: Hasseltrotonde

  • Aantal ongevallen met alleen schade: 8
  • Aantal ongevallen met alleen gewonden: 0
Draaiend Huis Hasseltrotonde Tilburg

Waarom draait er een huis rond op de Hasseltrotonde?

Het werd beklad, gekraakt en elke Tilburger heeft er een mening over. Het ‘Draaiend Huis’ op de Hass...

Over het onderzoek

Nederland telt op dit moment ruim 5.000 rotondes en in totaal registreerde de politie 1.524 ongevallen op rotondes waarbij slachtoffers vielen. Op 67 rotondes in het land zijn tussen 2014 en 2017 tien of meer ongevallen geregistreerd of meer dan vijf ongevallen waarbij slachtoffers vielen. Ai!

De rotonde met de meeste ongevallen in heel Nederland is knooppunt Joure in Friesland. Een andere uitschieter is het Keizer Karelplein in Nijmegen, al wordt deze plek voorlopig niet aangepakt volgens de gemeente. Er is vooral veel blikschade en dat zou geen reden zijn om de boel opnieuw in te richten.

Waarom zijn bepaalde rotondes gevaarlijker?

Wat vooral lastig is, zijn de verschillende verkeersregels, zo meldt RTL. De ene keer hebben fietsers voorrang, dan weer niet. Mensen weten niet goed waar ze aan toe zijn. Er zouden wel richtlijnen zijn, maar die worden vaak genegeerd bij het aanleggen van nieuwe rotondes (een richtlijn is geen wet en dus niet verplicht). Verwarrend voor weggebruikers, dus. Al vindt Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat we zelf ook goed op moeten letten. “Wees verstandig en probeer niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden”, vertelt ze tegen RTL Nieuws.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.