Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trein botst op vrachtwagen: hele dag geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch

Door Rowie van der Vliet 26 februari 2020

Was je van plan om met de trein naar Den Bosch of Breda te gaan? Of sta je juist op het station op weg om de trein naar Tilburg te pakken? Dan zul je toch even een taxi moeten bellen, de stopbus moeten nemen of flink moeten omreizen via Utrecht en Breda. De hele dag rijden er geen treinen tussen Breda, Tilburg en Den Bosch.

Een trein botste pontificaal op een vrachtwagen bij een spoorwegovergang bij grensgebied Berkel-Enschot en Udenhout, zo meldt Brabants Dagblad. Dat is even schrikken! Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt, maar we geloven gelijk dat de schrik er goed in zit. Waarschijnlijk wilde de chauffeur oversteken toen-ie vast kwam te zitten. De trein kon niet meer op tijd remmen.

Stroomkabels liggen bloot

Gelukkig is er niemand gewond geraakt! Toch liet de botsing veel schade achter. De steentjes op de rails zijn tientallen meters meegesleurd en nu liggen de kabels die voor stroom zorgen helemaal bloot. Dat moet natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost en daar zijn ze nu mee bezig. Pas om 1.30 uur vannacht rijden er weer treinen tussen Tilburg en Den Bosch.

250 reizigers

Op de website geeft ProRail de volgende verklaring: “Er komt een aannemer ter plaatse die de schade zo snel mogelijk zal gaan herstellen. Dit zal een flinke klus worden en dus enige tijd duren.” In de trein die tegen de vrachtwagen botste zaten 250 reizigers. Niemand is gewond geraakt.

Lees ook:

station tilburg

Word jij gezocht? 7 x flirts in de trein in Tilburg

Heb jij weleens een oogje gehad op iemand die je zag in de trein? Speciaal voor alle flirts in de tr...
mooiste foto

Ellende of meevaller? Zo vaak is de trein op tijd op Station Tilburg

Hoe vaak heb jij op een leeg perron gestaan? Wachtende op een trein die misschien nooit meer komen g...

Mysterie: Hoe zit het met de treinen in Tilburg? Komt er nu wél of géén intercity naar Utrecht?

Weer een nieuwe aflevering in de soap Treinverkeer rondom Tilburg. We willen een hoop, maar vooralsn...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.