Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reis jij van of naar Tilburg met de trein? Dan bof je en wel hierom

Door Thijs Dingemans 27 januari 2018

Als je vaak met de trein reist vanaf of naar Tilburg dan heb jij het afgelopen jaar vaak geboft. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Tilburg relatief weinig treinstoringen heeft. 

Eerst even de mindere cijfers: in totaal hadden de reizigers van de drie stations in Tilburg (Tilburg Reeshof, Tilburg Universiteit en Tilburg) 276 keer te maken met een storing. Dat blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van gegevens van rijdendetreinen.nl.

Tilburg best gunstig

Het aantal storingen op de Tilburgse stations valt toch best wel mee. Als we kijken naar andere grote steden, scoort Tilburg goed. Zo had Breda 390 storingen. Dat is na Rotterdam (581 storingen) het hoogste aantal van heel Nederland. Schiphol en Utrecht Centraal volgen met 281 en 262 treinstoringen. Om maar even aan te geven waarom we goed scoren: op station Tilburg waren vorig jaar maar 129 storingen. Overigens valt wel op dat de kleine stations Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit bij elkaar meer storingen hebben dan het centrale station: 147 keer.

Defecte treinen

In ruim een derde van de verstoringen was een defecte trein de boosdoener. In Tilburg zorgde een defecte trein op de drie stations in totaal 93 keer voor een storing. Ook zorgden sein- en wisselstoringen en aanrijdingen met een persoon vaak voor problemen op het spoor. Op maandagen was er volgens de statistieken van Rijden de Treinen het vaakst sprake van een verstoring.

Bekijk op de kaart hieronder het aantal storingen per station. Ook kan je de totale duur en de reden van de storingen checken. En zoals je ziet, is het reizen van en naar Tilburg best een pretje…

En dan nog dit:

Samen duurden de storingen op de drie stations maar liefst 642 uur, wat neerkomt op 27 dagen in totaal! We maken even een rekensommetje om de gemiddelde duur van een storing in Tilburg uit te rekenen: 85+85+96/3 = 88,6 minuten. Valt wel mee, toch?

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.