Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proef: één rijbaan Heuvelring dicht op drukke momenten

Door Thijs Dingemans 8 februari 2018

We schreven het al eerder: de Cityring is té onveilig en daarom neemt de gemeente maatregelen. Dat gebeurt al meteen na carnaval. Op drukke momenten wordt één rijbaan van de Heuvelring afgesloten. De gemeente hoopt dat auto’s daardoor zachter gaan rijden en dat de weg een stuk veiliger wordt. 

De proef duurt acht weken. Tijdelijke matrixborden boven de weg regelen het verkeer. In principe is de linkerrijbaan op de drukke momenten dicht. Zodra er meer verkeer aankomt, krijgen de borden een automatisch seintje van camera’s en gaat de linkerbaan weer een paar minuten open. Daardoor blijft de doorstroming van het verkeer op orde.

Aantal auto’s en snelheid wordt gemeten

De camera’s houden precies bij hoeveel auto’s er rijden en ook meten ze de snelheid. Dat gebeurt overigens al vóór de proef. Let dus even op hoe hard je rijdt…

Onveilig

De proef volgt omdat veel voetgangers en fietsers zich onveilig voelen als ze oversteken. De Heuvelring heeft één officiële oversteekplaats met stoplichten ter hoogte van de Korte Heuvel, maar zoals bekend wordt ook op andere plekken overgestoken, bijvoorbeeld bij de McDonalds en de ingang van de fietsenkelder op de Heuvel.

Witte stippen

Auto’s worden met opvallende markering (lees: witte stippen) alert gemaakt op die oversteekplekken. Na acht weken wordt duidelijk of de maatregel helpt. Daarna volgen nog meer maatregelen om de Cityring veiliger te maken:

cityring

De Cityring is té onveilig en daarom worden deze maatregelen genomen

Houd jij je hart ook altijd vast bij het oversteken van de Cityring? Dan hebben we goed nieuws: de g...
bredaseweg

Ook de Bredaseweg wordt aangepakt: dit gaat er gebeuren

De gemeente heeft haar goede voornemens voor 2018 al laten weten: het aanpakken van de verkeersveili...

adv.