Oppassen: op deze plekken in Tilburg wordt het meest geflitst

Door Thijs Dingemans 9 oktober 2018

En of de flitspalen in Tilburg goed werken: we vertelden je in juni al dat in de eerste vier maanden van dit jaar maar liefst 38.673 boetes werden uitgedeeld in onze stad. Of we ons rijgedrag hebben aangepast? Nee, in de maanden mei tot en met augustus 2018 werd er maar liefst 46.319 geflitst in Tilburg, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Op deze plekken moet je toch echt even remmen:

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bredaseweg

bredaseweg
Foto: Google Streetview

Welke flitspaal je het makkelijkst omzeilt? Die op de Bredaseweg. Daar werden in het tweede kwartaal 299 automobilisten geflitst: 245 reden te hard, 54 door rood. 

Ringbaan-West – Wandelboslaan

De flitspaal die staat op de hoek van de kruising van de Ringbaan-West met de Wandelboslaan flitste 1550 keer. 1294 boetes werden uitgedeeld aan hardrijders en 256 keer reed er iemand door rood. 

Heikantlaan West

Foto: Google Streetview

Aan de Heikantlaan is het opletten geblazen. In beide richtingen staat een flitspaal en die aan de westkant flitste in totaal 2240 keer. 2148 mensen reden te hard, 92 door rood. 

Ringbaan-West (zuid)

Foto: Google Streetview

Gaan we door met de flitspaal op de Ringbaan-West (zuid), die nét na de kruising met de Bredaseweg staat. Hier werd 2247 keer geflitst, waarvan 997 keer voor te hard rijden en 1250 keer voor door rood rijden. 

Heikantlaan Oost

Ook de paal aan de Heikantlaan Oost flitste er op los. Dit was ruim zeshonderd keer meer dan aan de andere kant. In totaal werden hier 2812 automobilisten op de bon geslingerd, waarvan er 2765 te hard reden en 57 door rood. 

Ringbaan-West – Kwaadeindstraat

Foto: Google Streetview

De volgende flitspaal is die op de kruising van de Ringbaan-West met de Kwaadeindstraat. Daar werd 3018 keer geflitst; 2492 mensen reden te hard, 526 door rood.

Ringbaan-West – Hart van Brabantlaan

Foto: Google Streetview

Een paar honderd meter eerder werd veel meer geflitst. De flitspaal op de kruising van de Ringbaan-West – Hart van Brabantlaan zorgde ervoor dat 3711 overtreders een boete op de mat kregen: 3363 automobilisten reden te hard en 348 reden door rood. 

Ringbaan-West – Professor Cobbenhagenlaan

Foto: Google Streetview

Een hoop mensen liet zich goed verrassen door de flitspaal die staat op de kruising van de Ringbaan-West met de Professor Cobbenhagenlaan. 4846 keer werd er geflitst, waarvan 4487 keer voor hardrijders. 359 mensen reden door rood.

Ringbaan-Oost – Caspar Houbenstraat

Foto: Google Streetview

Er werd aanzienlijk meer geflitst op de kruising van de Caspar Houbenstraat en de Ringbaan-Oost. De flitspaal registreerde maar liefst 10.533 overtredingen. Bijna al deze boetes, 10.275 stuks, waren voor het te hard rijden. De andere 258 boetes waren voor mensen die op de Caspar Houbenstraat door rood reden.

N65

Foto: Google Maps

Welke Tilburgse weg levert de Staat nou het meeste op? Het is ongetwijfeld geen verrassing: de A65 richting Den Bosch. Er staan op Tilburgs grondgebied vier flitspalen die samen goed waren voor maar liefst 15.063 (!) boetes. Mocht je hier geregeld harder rijden dan 80 km/u, dan weet je nu wat je moet doen… REMMEN!

Zie ook:

Flitspaal

Dit is waarom Tilburgers uit 35.871 huishoudens nooit geflitst worden

Wist je dat ruim een kwart van de Nederlandse gezinnen leeft zonder een motorvoertuig? Dat zijn onge...
Kenteken onleesbaar

Boetes: 11 x dit betaal je voor een verkeersovertreding in Tilburg

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag rijden. Maar wij durven te wedden dat je dat ...
trajectcontrole

Max Verstappens opgelet! Er komt een trajectcontrole bij in Tilburg

Scheur je altijd over de Burgemeester Bechtweg? Dan moet je vanaf 2019 goed opletten: er komt een tr...
trajectcontrole N261

Automobilisten opgelet: Tilburgse N-weg krijgt trajectcontrole

There we go... Twintig N-wegen in Nederland krijgen volgend jaar trajectcontroles. En je raadt het a...
<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.