Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opletten! Deze Tilburgse flitspalen flitsen het vaakst

Door Thijs Dingemans 11 juni 2019

Tilburg is een goudmijntje voor het CJIB. De Tilburgse flitspalen hebben de eerste maanden van dit jaar hun werk goed gedaan. Wij zetten op een rijtje welke digitale flitspalen de afgelopen maanden – van januari tot en met april 2019 – de meeste boetes opleverden. We tellen af van nummer tien naar nummer één…

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Bredaseweg

bredaseweg
Foto: Google Streetview

Welke flitspaal je het makkelijkst omzeilt? Die op de Bredaseweg. Daar werden in het eerste kwartaal van 2019 ‘maar’ 355 automobilisten geflitst: 308 reden te hard, 47 door rood.

Ringbaan-West (zuid)

Foto: Google Streetview

Gaan we door met de flitspaal op de Ringbaan-West (zuid), die nét na de kruising met de Bredaseweg staat. Hier werd 1.176 keer geflitst, waarvan 852 keer voor te hard rijden en 324 keer voor door rood rijden.

Ringbaan-West – Wandelboslaan

De flitspaal die staat op de hoek van de kruising van de Ringbaan-West met de Wandelboslaan flitste 1.268 keer. 1.179 boetes werden uitgedeeld aan hardrijders en 89 keer reed er iemand door rood.

Heikantlaan West

Foto: Google Streetview

Aan de Heikantlaan is het opletten geblazen. In beide richtingen staat een flitspaal en die aan de westkant flitste het eerste kwartaal in totaal 1.653 keer. 1.597 mensen reden te hard, 56 door rood.

Ringbaan-West – Kwaadeindstraat

Foto: Google Streetview

De volgende flitspaal is die op de kruising van de Ringbaan-West met de Kwaadeindstraat. Daar werd 2.048 keer geflitst; 1.895 mensen reden te hard, 153 door rood.

Ringbaan-West – Hart van Brabantlaan

Foto: Google Streetview

De flitspaal op de kruising van de Ringbaan-West – Hart van Brabantlaan zorgde ervoor dat 2.443 overtreders een boete op de mat kregen: 2.350 automobilisten reden te hard en 93 reden door rood.

Ringbaan-West – Professor Cobbenhagenlaan

Foto: Google Streetview

Een hoop mensen liet zich goed verrassen door de flitspaal die staat op de kruising van de Ringbaan-West met de Professor Cobbenhagenlaan. 2.470 keer werd er geflitst, waarvan 2.376 keer voor hardrijders. 94 mensen reden door rood.

Heikantlaan Oost

Ook de paal aan de Heikantlaan Oost flitste er lekker op los. In totaal werden hier 2.734 automobilisten op de bon geslingerd, waarvan er 2.696 te hard reden en 38 door rood.

Ringbaan-Oost – Caspar Houbenstraat

Foto: Google Streetview

Er werd aanzienlijk meer geflitst op de kruising van de Caspar Houbenstraat en de Ringbaan-Oost. De flitspaal registreerde maar liefst 7.366 overtredingen. Bijna al deze boetes, 7.138 stuks, waren voor het te hard rijden. De andere 228 boetes waren voor mensen die op de Caspar Houbenstraat door rood reden.

N65

Foto: Google Maps

Welke Tilburgse weg levert de Staat nou het meeste op? Het is ongetwijfeld geen verrassing: de N65 richting Den Bosch. Er staan op Tilburgs grondgebied vier flitspalen die samen goed waren voor maar liefst 12.010 (!) boetes in het eerste kwartaal. Mocht je hier geregeld harder rijden dan 80 km/u, dan weet je nu wat je moet doen… REMMEN!

Lees ook:

trajectcontrole n261

Het is zover: binnenkort trajectcontrole op Tilburgse N-weg

We meldden eind 2018 al dat Tilburg twee trajectcontroles krijgt, en één van die controles gaat binn...
verkeersboetes

Zoveel boetes zijn in Tilburg uitgedeeld voor te hard rijden binnen de bebouwde kom

Er werden landelijk ruim 3,3 miljoen hardrijders binnen de bebouwde kom bekeurd in 2018. Daarmee wer...
flitspalen

Deze verkeersboetes in Tilburg kosten je al snel meer dan 600 euro

Stel je de volgende situatie even voor: je rijdt door rood licht op het kruispunt bij de Spoorlaan t...
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.