Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgelet: binnenkort trajectcontrole op N-weg in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 25 februari 2020

Op de N260 in Tilburg (beter bekend als de Burgemeester Letschertweg) komt binnenkort een trajectcontrole. Rijd je harder dan 80 kilometer per uur? Dan ben je de zak en krijg je gegarandeerd een boete op de mat. 

Het Openbaar Ministerie voert dit jaar trajectcontroles uit op heel wat provinciale wegen, zo meldt RTL Nieuws. Op die wegen, waaronder dus de N260, gebeuren veel ongelukken, relatief vaker dan op andere wegen. In 2018 waren dat 678 verkeersdoden. Een getal om van te schrikken, want zoveel provinciale wegen zijn er nou ook weer niet in Nederland.

Gemiddelde snelheid

De trajectcontrole wordt gedaan door camera’s die aan elkaar gekoppeld worden, zodat de gemiddelde snelheid op het deel ertussen kan worden berekend. De controle komt in allebei de rijrichtingen, van Tilburg naar Waalwijk dus en andersom.

Trajectcontrole in Tilburg

De eerste trajectcontrole van dit jaar is al bezig op de N414 in Utrecht. Het is nog niet zeker wanneer-ie naar de N260 in Tilburg komt. Mogelijk kan dat niet lang meer duren. Even snel afremmen voordat je gepakt wordt, gaat je niet helpen. Het hele traject wordt gemeten. Overigens voert het Openbaar Ministerie niet zomaar een trajectcontrole in. Eerst kijken ze wat de weginrichting is en of je duidelijk ziet wat de snelheidslimiet is.

Lees ook:

Tilburg-West straten

Omrijden: aan deze straten wordt deze maand gewerkt in Tilburg

In Tilburg wordt elke week aan de weg gewerkt. Het is dus verstandig om alvast voorbereid op pad te ...
flitspalen tilburg

Say cheese: bij deze flitspalen in Tilburg word je het vaakst geflitst

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van e...

Tanken maar: dit zijn de goedkoopste tankstations van Tilburg

Er zijn drie dingen zeker in het leven: je gaat dood, je moet belasting betalen én benzine is véél t...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.