Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze wegen wordt in Tilburg gestrooid

Door Thijs Dingemans 11 december 2017

Ook vandaag trekken er flinke sneeuwbuien over Tilburg. Het wordt afgeraden om de weg op te gaan, maar het kan natuurlijk zijn dat je toch echt de deur uit moet. Om te voorkomen dat je met je fiets onderuit gaat of met de auto in de sloot belandt, hebben we even voor je uitgezocht waar de gemeente vandaag strooit. 

Strooikaart

Op de website van de gemeente Tilburg staat een handige kaart die aangeeft waar er precies gestrooid wordt. Dat geldt niet alleen voor autowegen; ook fietspaden zijn meegenomen in het overzicht. De kaart is interactief, dus je kunt gemakkelijk inzoomen op jouw eigen wijk. Om het nog makkelijker te maken: hier vind je een lijst met alle straten waar de strooiwagens rijden.

Nog wat tips

  • Houd altijd rekening met opvriezing van het wegdek. Pas daarom altijd jouw snelheid aan als het vriest of dreigt te gaan vriezen, ook als er gestrooid is;
  • Strooien is geen garantie dat het niet meer glad is;
  • Houd er rekening mee dat viaducten, bruggen, toe- en afritten glad kunnen zijn bij lichte vorst, ook al is de hoofdrijbaan niet glad. Bruggen zijn vaak ook na een strooibeurt nog glad;
  • Matig de snelheid bij gladheid en houd meer afstand tot jouw voorligger dan je gewend bent;
  • Wees extra alert op de aanwezigheid van kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals voetgangers, fietsers, bromfietsers en motorrijders, omdat het zicht vanuit de auto soms belemmerd wordt door pekel op de ruiten.

adv.