Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek vlakbij Tilburg vind je geregeld een mobiele flitscontrole

Door Thijs Dingemans 23 november 2017

Ze zijn bijna niet te missen: de grijze busjes onder de brug of in de berm met daarin agenten die bezig zijn met een flitscontrole. Druk je op tijd je rem in, ligt er een paar weken later tóch een bon op de mat. Herkenbaar? Voor een hoop automobilisten die geregeld over de N261 rijden ongetwijfeld. Afgelopen zomer zijn namelijk heel wat portemonnees gespekt. En niet eens door de grijze busjes…

Tussen mei en september heeft de politie veel gecontroleerd met mobiele flitspalen. In heel Nederland kregen bijna 550.000 bestuurders een bekeuring. De boetes variëren van enkele tientjes tot maximaal €400,-, schrijft het AD. En er is best een dikke kans dat er een hoop Tilburgers onder die beboete bestuurders waren, want langs de weg van Tilburg naar Waalwijk (en andersom) was geregeld een flitscontrole.

N261

Er werden in beide richtingen maar liefst 51 automobilisten op de bon geslingerd. Het meest werd geflitst bij hectometerpaal 4,8, net voor Loon op Zand: daar werden zeven bestuurders op de bon geslingerd. Bij hectometerpaal 10,5 kregen vijf mensen een boete. Wat opvalt is dat er over de hele N261 geregeld mobiele flitspalen staan; wees dus gewaarschuwd.

A13 en A4

Dé flitshotspot van Nederland ligt op de A13, vlakbij Rotterdam Airport. Hier werden binnen een half jaar maar liefst vijfhonderd mobiele flitsers gesignaleerd. Ook de A4 tussen Den Haag en Schiedam is een veel-geflitste plek, daar stond volgens de app Flitsmeister 128 keer een mobiele flitspaal tussen mei en oktober.

Reis je zowat half Nederland door vanuit Tilburg? Check dan even hieronder waar je écht op de rem moet:

adv.