Op deze locaties in Tilburg kun je je auto laten overschrijven

Door Rowie van der Vliet 9 april 2019

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Wanneer je de gloednieuwe eigenaar bent van een waggie, moet je de auto laten overschrijven op jouw naam. Hieronder check je de locaties in Tilburg waar dat kan.

Meenemen

Zorg ervoor dat je alle papieren bij elkaar hebt voordat je naar een kentekenloket gaat. Vraag aan de verkoper van de wagen om het originele tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het overschrijvingsbewijs. Lukt dat niet? Met een kentekenbewijs op creditcardformaat en de tenaamstellingscode kun je ook de auto laten overschrijven.

Van de medewerker van het loket krijg je ook een vrijwaringsbewijs. Het is belangrijk dat je die aan de verkoper van je auto geeft, want dat toont aan dat hij niet meer verantwoordelijk is voor de wagen.

Kosten

Een tenaamstelling bij het kentekenloket of op één van de locaties van het RDW (in Zoetermeer, Den Bosch of Veendam) kost je €10,10.

Tip: op de website van het RDW lees je alles over het overschrijven.

Locaties

We hebben een handig overzichtje gemaakt van de locaties waar je in Tilburg een kenteken kunt laten overschrijven. Dit zijn vooral postkantoren. Check de kaart hieronder.

Online overschrijven

Wist je dat je in veel gevallen ook een kenteken online kan overschrijven? Je moet daarvoor een kentekenbewijs op creditcardformaat, een tenaamstellingscode, een geldig Nederlands identiteitsbewijs en een account voor DigiD hebben. Hier lees je er meer over.

Lees ook:

verkeersboetes

De verkeersboetes gaan in 2019 omhoog en dit betaal je ervoor

Krijg jij ook geregeld een boete op de mat? Dan hebben we helaas erg vervelend nieuws voor je: de ve...

Quiztime! Hoe goed ken jij deze verkeersregels in Tilburg?

Stoppen bij rood licht, voorrang verlenen bij haaientanden, rechtdoor op dezelfde weg gaat voor… Som...
gevaarlijkste plekken tilburg

Dit zijn de gevaarlijkste plekken in Tilburg waar je liever niet met de auto komt (volgens jullie)

Eerlijk is eerlijk, met je auto door Tilburg rijden, is soms nog een hele uitdaging. Vooral in sommi...

Meer over

Verkeer

adv.